Ny räddningschef i Klippan

Klippans kommuns nye räddningschef heter Staffan Winstedt. Han kommer närmast från en tjänst som chef för den olycksförebyggande enheten på Räddningstjänsten i Ängelholm.
– Efter 20 år i Ängelholm tyckte jag det kunde vara utmanande med något nytt.

Brandman från början

Staffan är brandman i grunden, och har de senaste åren arbetat operativt som insatsledare både i Ängelholm och i Örkelljunga, samt varit chef för den olycksförebyggande enheten. Staffans nya tjänst är inte bara som räddningschef i Klippans kommun utan även i Åstorp och han kommer att dela sin tjänst mellan de båda grannkommunerna.
– Jag ser fram emot att få jobba med helheten inom räddnings-tjänsten som omfattar både det operativa som det förebyggande arbetet. Det som blir mest nytt för mig är kontakten med politiker och andra i förvaltningarna inom kommunerna.

Översyn av verksamhetssystem

En av Staffan Winstedts första uppgifter blir att se över det verksamhetssystem som redan idag används av ett antal andra nordvästskånska kommuner. Han ska utreda om Klippan eventuellt också ska ansluta sig till detta system, där man bland annat kan lägga in insatsrapporter, förebyggande ärenden och tillstånd till exempel.
– Det finns stora fördelar i att göra saker tillsammans med andra kommuner och jag har bra kontakter i regionen sedan min tid i Ängelholm. De flesta av de andra kommunerna använder redan det nya verksamhetssystemet.

Arbetar dagtid

En stor skillnad gentemot det gamla jobbet, är att Staffan nu för första gången på länge, huvudsakligen kommer att arbeta på kontorstid. Tidigare har han arbetat ”på dygn”, som man säger inom räddningstjänsten – något som han lärt sig att trivas med. Men därmed inte sagt att den nya vardagen med dagtid känns som ett nedköp – tvärtom!
– Det ska bli en spännande omställning.

Idrottsintresserad

Vid sidan av arbetet är det idrott och motion som står i centrum för Staffan. Har man en gång arbetat som brandman, där det ingår att hålla sig i bra form, är det svårt att sluta. Staffan spelar gärna också golf, och har varit ungdomsledare i Rögle under många år, när sönerna spelade där. Nu spelar en av killarna hockey i Helsingborg istället och även om han inte är ledare där så blir det ändå mycket tid i ishallar runtom i Skåne. Men bara för att sönerna slutat i Rögle så är dock Staffan en återkommande gäst i Lindab Arena.
– Jag följer Rögle i nästan varje match. Det är alltid lika spännande