Görans Ljud & Bild bygger ut!

Under november månad blir Görans Ljud & Bilds utbyggnad färdig. Då läggs ytterligare 60 kvadratmeter butiksyta till de 100 som redan finns. Ett riktigt lyft!
– Utbyggnaden gör att vi får en rymligare butik där produkterna hamnar ännu mer i fokus. Idag står grejerna nästan staplade på varandra, nu kommer kunderna att få en mycket bättre överblick, säger butiksägaren Benny Pantzar.

En bra möjlighet

Det var när intilliggande Kerstins Garn & Handarbete flyttade från kommunen som Benny Pantzar såg en möjlighet att utöka. Tidigare har det funnits planer på att flytta verksamheten till någon annan större lokal, men när butiken vägg i vägg skulle flytta behövdes inte detta.
– Jag hade redan anmält intresse till fastighetsägaren att vi behövde mer utrymme, så det är klart att man blev glad när den här möjligheten dök upp.

Benny Pantzar har redan nu även gjort en liten satsning på ”småvitt”, det vill säga hushållsapparater som till exempel kaffekokare, hårfönar och rakapparater. Och med den utökade butiksytan tillkommer också ett ännu större fokus på TV-apparater, datorer och skrivare.
– Vi säljer mycket bärbara datorer. Det är bara de som vill ha en riktigt ”häftig” speldator som satsar på stationära datorer nu för tiden.

Personlig service

Benny Pantzar tog över Görans Ljud & Bild från mångårige ägaren Göran Nilsson i maj 2010, och han tycker att det första året som egenföretagare har varit ungefär som förväntat. Då han varit anställd i företaget i många år var skillnaden inte allt för stor.
– Jag var ju ganska inkörd sedan tidigare. Den största skillnaden är att man själv har det yttersta ansvaret med allt vad det innebär med planering.

Det ständiga trumfkortet för en butik av Görans Ljud & Bilds karaktär är den personliga servicen. Handlar man sin TV här så ingår leverans hem till dörren, och man kan aven erbjuda inkoppling och demonstration. Förutom TV-apparater säljer man givetvis även digital-TV-abonnemang för både Viasat och Canal Digital.
– Många tycker att det är enklare att köpa en TV hos oss än att sätta sig i bilen och köra till Väla till exempel. Det är tuffa tider nu, och priskriget inom branschen är större än någonsin. Därför vill vi sticka ut genom att erbjuda kunderna något mer utöver själva produkten.