Elin hyr egen stol

När hon som sexåring började klippa håret på sina Barbie-dockor förstod både Elin Olsson själv och hennes omgiv-ning att det var frisör hon skulle bli. 15 år senare är drömmen verkligenhet. Sedan 1 oktober hyr nämligen Elin en stol på Salong Klipp & Kryll i centrala Klippan.
– Det känns stort att få en egen stol. Det är vad jag har velat ända sedan jag tog studenten, säger hon nöjt.

Har velat ha en egen stol

Studenten från Rönneskolans frisörprogram tog hon 2010, och sedan dess har hon varit anställd på en annan salong. Drömmen om att få en egen stol har dock funnits där hela tiden.
– Jag gick en runda i Klippan och funderade på vilka salonger jag skulle gå och presentera mig för, och tyckte att Klipp & Kryll verkade mysig. Så jag gick in och presenterade mig och frågade om Lotta (Ström, ägaren till Klipp & Kryll/Red.anm) kunde hyra ut en stol, och det ville hon.

Styra den egna tiden

Att ”hyra stol” inom frisörbranschen innebär att man är egen företagare, men placerad på någon annans salong. Elins verksamhet sorteras alltså in under Salong Klipp & Krylls namn. När vi gör den här intervjun är det Elins första dag, och hon är både spänd och förväntansfull.
– Det är underbart att jobba för sig själv och att kunna styra sin tid som man vill. Jag kan tänka mig att det blir lite friare än att vara anställd.

Hårterapeut

Förutom att hon är frisör och utför klippning, styling, hårförlängning och färgning av ögonfransar och ögonbryn är Elin också utbildad hårterapeut. Det innebär att hon sätter en diagnos på kundens hårbotten, och utifrån den använder hon olika produkter som ska vårda håret så bra som möjligt. Om man bokar tid för hårterapi hos Elin ingår också en så kallad spamassage, där hon masserar hårbottnen.
– Massage sätter igång blodcirkulationen i hårbottnen och är riktigt avslappnande. Man blir nästan lika avslappnad som efter en vanlig massage. Alla spänningar försvinner, och man känner sig verkligen lätt i kropp och själ efteråt. Det sägs att tio minuters massage i hårbotten ger samma utvilade känsla som en timmes sömn.

Mässa i London

Elin försöker hela tiden att hänga med i vad som är trendigt. Hon läser massor av frisörtidningar, och ser hela tiden till att vara ”up to date”. I höst bär det bland annat av till London för en frisörmässa.
– Det ska bli fantastiskt kul att få lite inspiration. Jag har aldrig varit på en sådan mässa tidigare, så det ska bli väldigt spännande.

Elin ser väldigt mycket fram emot sitt nya liv som egen företagare, och vill genom sin medverkan i Söderås Journalen passa på att hälsa såväl gamla som nya kunder välkomna in.