Carlssons (dam)Kläder expanderar!

När Carlssons Kläder startade 1948 sålde man både herr- och damkläder, men damkläderna plockades ur sortimentet efterhand, och butiken blev en renodlad herrekipering. Från och med torsdagen den 29 september har man gått tillbaka till rötterna igen. Nu finns nämligen en liten avdelning för damkläder, med inriktning mot de lite större storlekarna.
– Vi har fått många förfrågningar på det, och tyckte att vi kunde prova och se vart det leder, säger Helena Hall på Carlssons Kläder.

Två nya märken

Det finns ju ett antal olika damklädesbutiker i Klippan redan, och Helena Hall menar att den här satsningen endast ska ses som ett komplement till de butiker som redan finns.
– Här finns gott om storlekar mellan 38 och 54. Vi har tagit in två nya märken på damkläder: Sally O och DNY. DNY är dessutom extra stora i storlekarna, så vi hoppas verkligen att här ska finnas något för alla.

Snabb uppstart

Tanken på att göra en satsning av de här slaget har funnits med i bakhuvudet de senaste tre åren, men efter att ha fått en rad förfrågningar under relativt kort tid under sommaren så valde man att köra igång.
– Från att jag ringde leverantörerna så tog det bara tre veckor innan vi var igång. Vi hemlighöll det utåt – det var många som frågade vad som pågick under den här tiden, men vi sa bara att vi ”byggde om” och inget mer. Tre dagar innan premiären fick vi in tre personer samma dag som kom och frågade efter lite större damstorlekar. Det kändes som ett kvitto på att timingen var perfekt, säger Helena Hall.

Vår- och sommarkläder något extra

Helena Hall hoppas att att damkläderna för de lite större storlekarna ska bli en succé. Redan nu har det gått åt en hel del plagg. Och mer kommer det att bli.
– Jag längtar redan till våren och sommaren. Vi gjorde beställningar i veckan, och det blir verkligen jättefina kläder – mycket fina färger, utlovar hon.