Capiokliniken har utökat med barnmorskemottagning

Sedan den 1 september har Capio Citykliniken utökat verksamheten i Klippan med en barnmorskemottagning.
– Det är redan många som valt att lista sig hos oss, så det har varit en mycket positiv start, säger verksamhetschefen Maja Johansson.

Har byggt ut ordentligt

För att få plats med den nya barnmorskemottagningen har Capio Citykliniken under våren utökat sina lokaler på Norra Skolgatan i Klippan. Man har tagit över utrymmet där Klippans Djurfoder tidigare huserade, och på så sätt fått mer plats ut mot Storgatan. Två barnmorskor har anställts, Carina Byrlén och Ingela Larsson. Båda har tidigare arbetat inom landstinget och stortrivs redan på Capio Citykliniken.
– Det är ett väldigt varmt och hjärtligt klimat här på mottagningen. Vi känner oss verkligen välkomna, säger
Ingela Larsson.

Bred kompetens

Kollegan Carina Byrlén håller med, och lovordar även den övriga Capioverksamheten. Inom Capio finns ju en mängd olika kompetenser och man har dessutom möjlighet att konsultera specialistläkare med inriktning mot mödrahälsovård. Hon är inte placerad i Klippan, men finns alltid tillgänglig för telefonkonsultation.
– Det känns bra att vara på en lite större arbetsplats. Det är en väldig fördel för oss att ha allting samlat under samma tak, säger Carina Byrlén.

I begreppet barnmorskemottagning ryms mödrahälsovård inklusive föräldrautbildning, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk hälsokontroll, samt sexuell hälsa (smittskydd, könssjukdomar).
– Vi ser så klart gärna att man är listad på vår vårdcentral, men det är inget krav. Vill man göra cellprov, få utskrivet preventivmedel eller liknande så går det lika bra även om man är listad hos en annan vårdcentral, säger Maja Johansson.

Stor tillgänglighet

Om man som blivande mamma går till Capio Cityklinikens barnmorskemottagning hamnar man hos en barnmorskemottagning med stor tillgänglighet.
– Vi har ingen begränsad telefontid där man bara kan komma kontakt med oss någon timme på morgonen, utan vi försöker vara tillgängliga så mycket vi kan. Får man inte tag i oss går det bra att lämna ett meddelande, så ringer vi upp så snart vi kan, säger Ingela Larsson.
Planen är också att man ska ha öppet under årets alla veckor.