Nytt och fräscht hos Apoteket Kronan

Apoteket Kronan har under våren fått en rejäl ansiktslyftning. Kunder som passerat förbi har så klart noterat att det rått lite ”byggkaos”, men sedan i somras är man äntligen klara.
– Det känns väldigt stort, fint och luftigt nu. Vi är väldigt nöjda med våra nygamla lokaler, säger nyanställde apotekschefen Petra Sturesson.

Stimulerande med konkurrens

Det råder numera tuff konkurrens på Klippans apoteksmarknad. Sedan avregleringen häromåret är det inte bara Apoteket AB, som Apoteket Kronan ingår i, som får sälja läkemedel. Ytterligare en stor kedja har etablerat sig i Klippan sedan några månader, men Petra Sturesson ser bara detta som positivt.
– Det är alltid en utmaning med konkurrens, och det finns säkert plats för oss båda. Och det gynnar ju dess-
utom kunderna i slutändan.

Genomgång av läkemedel

Apoteket Kronan erbjuder naturligtvis allt som apotek vanligtvis gör när det gäller såväl receptbelagda som receptfria läkemedel. Man arbetar också med ett väldigt stort lager – allt för att inte få så långa leveranstider. Personalen skickas dessutom kontinuerligt på utbildningar för att hålla sig uppdaterade.
– Tre av våra farmaceuter har till exempel genomgått utbildning för läkemedelsgenomgång. Om man som patient använder ett större antal läkemedel så kan man få en tid hos oss, och så går vi igenom hela situationen tillsammans.

Positiva reaktioner

Petra Sturesson och hennes anställda har fått många positiva tillrop sedan renoveringen. Kunderna tycker det är skönt att ha fått lite mer utrymme att röra sig på, och saker och ting står ännu mer lättillgängliga nu än tidigare.
– Många som inte har varit här på ett tag tycker att det har blivit väldigt fint. Vi vill så klart gärna ha synpunkter och feedback från kunden, det är alltid viktigt att både veta vad man gör bra och vad som kan förbättras.

12 anställda

Totalt har Apoteket Kronan 12 anställda, och det är dessa som är företagets verkliga resurser. Petra Sturesson menar att service, vänlighet och hög kvalitet på produkterna är honnörsord man hela tiden arbetar efter.
– Vi vill att kunderna ska gå här ifrån nöjda och veta exakt hur man använder de läkemedel man köper här.