Ungdomsorkestern underhöll i Ljungbyhed

Torsdagen den 25 augusti marscherade Klippans Ungdomsorkester från torget i Ljungbyhed upp på musikscenen i parken. Där bjöd man på ett blandad uppsättning melodier som gladde den tappra publik som trots det tvivelaktiga vädret tagit sig dit. Arrangörer och inititativtagare till konserten var Ljungbyheds Framtid.
– Det är viktigt för orkestern att visa upp sig, och det var väldigt kul att det dök upp en del publik trots det dåliga vädret, säger Klippans Ungdomsorkesterns vice ordförande Alf Dahl, som även fungerade som konferencier under kvällen.

25-årsjubileum

Ungdomsorkestern firar i år 25-årsjubileum, något som kommer att firas med en fest för nuvarande och före detta medlemmar på Klippans Kultur Center den 1 oktober.
– Vi har bjudit såväl gamla dirigenter som styrelser, orkestermedlemmar och släkt och vänner, så det blir säkert en trevlig kväll, säger Alf Dahl.

Jagar nya medlemmar kontinuerligt

Receptet på att hålla orkestern levande år efter år är att ständigt arbeta med att hitta nya årskullar med musiker. Man har ett visst samarbete med skolorna om information, men det går enligt Alf Dahl säkerligen att utveckla ännu mer.
– Konserter som den vi höll i Ljungbyhed är ju också ett sätt att visa upp vår verksamhet. Under det senaste året har orkestern gjort flera olika sorters framträdanden i Ljungbyhed – både julskyltning, några idrottsevenemang och nationaldagen den 6 juni.