Corpus triathlon lockade 54 deltagare

54 motionssugna deltog när Corpus förra helgen anordnade triathlontävling för andra året i rad.

De tävlande började med 750 eller 400 meter simning i utebassängen på Ugglebadet i Perstorp, bytte sedan kläder och cyklade till stadsparken i Klippan, där man avslutade med fem kilometer löpning, påhejade av en lagom blandning släkt, vänner och nyfikna åskådare i publiken.
– Vi startade det här förra året för att ordna en kul grej för våra medlemmar, och det blev mycket uppskattat. Förra året hade vi 28 deltagare, och i år ökade det till 54, säger Corpus ägare Marie Carlsson.

Tre olika klasser

De 54 triathleterna delades in i tre klasser: Elit (som simmade 750 meter), motionär herrar och motionär damer. I elitklassen tog Miro Cepciansky hem segern medan Jonas Brink och Frida Andersson var först i mål i motionärsklasserna. I potten låg fina priser i form av ett halvårs gratis Corpus-medlemskap, en timme med Corpus personliga tränare samt massage. Övriga deltagare belönades naturligtvis med medaljer. Det är ju en bedrift bara att ställa upp, och den ska så klart premieras även den. Marie Carlsson fick massor av lovord för tävlingen under dagen och även efteråt.
– Det kommer säkert att bli en ny tävling nästa år. Det är kul att ordna något för våra medlemmar. Men man är välkommen även om man inte är medlem så klart.

Vinnare Elitklassen

1:a Miro Cepciansky
2:a Jörgen Hiljeborn
3:a Torbjörn Andersson

Vinnare Herrar motionär

1:a Jonas Brink
2:a Björn Klemedsson
3:a Anders Jönsson

Vinnare Damer motionär

1:a Frida Andersson
2:a Carina Bengtsson
3:a Marie Turesson

Foto bildspel: Marie Carlsson, Corpus Fitness