Badmintonklubben är på gång!

Hösten är här och därmed startar också många av idrottsföreningarna upp sin ungdomsverksamhet igen. Klippans Badmintonklubb är redan i full gång med träningen.
– Badminton är en oerhört bra idrott att pröva på för nybörjare, eftersom det inte finns någon tävlingshets. Man bestämmer själv om man vill tävla eller ej. Det är inte alla som gillar att tävla, och då går det lika bra att bara vara med och träna, säger föreningens kassör Peter Danielsson.

Förändringar i ledningen

Under året har det skett lite förändringar i klubben då Niklas Furevi, som under många år gjorde en stor ledarinsats, valde att sluta. Nu har man istället fått in Mats Jonsson, som gör ”comeback” som ordförande, och nya tränare blir Stefan Henriksson och Rebecka Hansen.
– Niklas har varit ovärderlig för oss under många år, och därför kändes det extra kul att vi fick in Stefan och Rebecka när han slutade. Stefan är tränare för vårt seniorlag och för de äldre ungdomarna, och har varit spelare i klubben i många år. Rebecka har varit i klubben sedan barnsben, och går just nu en ledarskapsutbildning på Campus Helsingborg.

Fem banor på träning

Utöver Stefan Henriksson och Rebecka Hansen hjälper också ett antal föräldrar till med träningen varje vecka för de yngsta. Mestadels handlar det om folk som själva tidigare varit aktiva, och som därför har ett stort intresse.
– Totalt har vi fem banor i idrottshallen till vårt förfogande, men vi skulle gärna se att kommunen satsade på en utbyggnad av idrottshallen så att vi inte blev så trångbodda, säger Peter Danielsson.

Sponsorer sökes

Förutom ungdomsverksamhet och ett seniorlag har Klippans Badmintonklubb även en motionssektion igång, under ledning av Thorleif Winberg.
– Här finns ingen övre åldersgräns, utan alla som vill hålla igång är välkomna.

Som alla andra idrottsföreningar är Klippans Badmintonklubb beroende av välvilliga sponsorer.
– Vi har ju fått mycket hjälp av både er på på Adapt Media och andra företag genom åren, och det är otroligt viktigt för klubben. Är det fler företag som vill ställa upp med sponsring får man gärna kontakta oss.