Succémusikalen färdigspelad

Klippans Gymnasieskolas uppsättning med ”highlights” ur Les Miserables på Sågen blev en stor framgång. Under slutet av april och början av maj spelade man inte mindre än 10 föreställningar inför så gott som fulla hus.
– Det har varit en fantastisk resa, både för oss lärare och för eleverna, säger musikläraren Louise Ljungberg.

Stolt och nöjd

Klippans Gymnasieskola har ju satt upp musikaler i relativt stor skala tidigare, men i år var det egentligen inte tänkt att det skulle bli något. Men eleverna själva drev igenom att man ändå skulle sätta upp Les Miserables, och när Louise Ljungberg engagerade sin vän, musikalartisten Joakim Hedman, som regissör och koreograf, föl l den sista pusselbiten på plats.
– Med tanke på hur kort tid vi har haft på oss är det helt otroligt hur bra allting blev i slutändan. Vi hade auditions den 14 februari, och nu står vi här två och en halv månad senare och har gjort den här resan. Jag känner en enorm glädje och stolthet över produktionen och elevernas prestation, och jag vet att Joakim känner likadant, säger Louise Ljungberg.

Sången i centrum

Uppsättningen har inte bara bestått av nuvarande elever på skolan, utan många gamla elever har självmant hört av sig och velat vara med när de hörde talas om projektet. Louise Ljungberg menar att man på det estetiska musikprogrammet under många år arbetat med att sätta sången i centrum, och att detta har betalat sig nu.
– Vårt arbete med att alla ska vara med och sjunga på konserter, Lucia och på avslutningar har varit målmedvetet. Vi har satsat mycket på körsång och på att hjälpa eleverna att förstå hur kul det är att sjunga, oavsett om det är solo eller i ensemble. Det har blivit lite vår nisch.