Många fyndade på fullsatta modevisningar

Det blev ett par riktiga succékvällar när Gunns Mode ordnade modevisningar i början av april. Den 6 respektive 7 april blev det ”lapp på luckan”, vilket i det här sammanhanget innebar att 45 kvinnor i alla åldrar provade kläder (som sedan inhandlades till rabatterade priser), umgicks och bjöds på vin och lite tilltugg.
– Vi har fyra sådana tillfällen varje år, två på våren och två på hösten, och de är alltid lika populära. Det är ett bra sätt att både belöna gamla trogna kunder och locka lite nya, säger butiksägaren Helena Jakobsson.

Inspiration för kunderna

Att det är bra drag kring dessa populära tillställningar bevisas om inte annat av det faktum att Gunns Mode inte ens har behövt annonsera någonstans om vad som är på gång. De som var på plats är kunder som prenumererar på butikens nyhetsbrev. Själva modevisningen tog en dryg timme. Då visade de sju mannekängerna upp färdiga ”outfits” som personalen på Gunns Mode satt ihop.
– Tanken är att folk ska bli intresserade och tänka att ”den där kombinationen hade jag aldrig kommit på själv”. Vi har ju några skyltdockor i butiken som man kan få inspiration ifrån, men på det här sättet kan vi visa på ännu fler möjligheter, säger Helena Jakobsson.

Improviserade provrum

Och det var verkligen ”full rulle” hela kvällen lång. När så många personer är på plats samtidigt räcker inte provrummen till, men det gick naturligtvis att lösa det med.
– Folk var överallt där det gick att stänga om sig. I provrummen, i fikarummet, på toaletten och i köket. Men det var ingen som klagade, alla tycket det var jättetrevligt, säger en nöjd Helena Jakobsson.

Mingelkvällar också populärt

Förutom modevisningar ordnar även Gunns Mode så kallade mingelkvällar. Dessa arrangeras inte med några fasta intervaller, utan anordnas när det finns önskemål. Villkoret är att man får ihop en grupp på minst tio personer.
– Det går att boka detta på vår hemsida. Det räcker ju att ett par tjejer snackar ihop sig och bjuder med fyra kompisar var. Då får man komma hit efter stängning och bli inspirerad och prova kläder i lugn och ro. Det brukar vara mycket uppskattat, säger Helena Jakobsson.