Succé för Bjersgårds kosläpp

Det blev riktig braksuccé närs Bjersgårds Lantbruk öppnade upp portarna för allmänheten och i strålande försommarväder släppte ut sina mjölkkor i lördags den 7 maj. Vd Sten Gyllenstierna hade nästan svårt att hitta orden efteråt och beskriva glädjen över den rika publiktillströmningen.

– Det är andra året vi gör det här, och förra året uppskattade vi besökarantalet till strax under 1 000 personer. I år kom mellan 2 500 och 3000, och det hade vi inte riktigt räknat med. Man får väl nästan ta till något kvällstidningsord av typen succéchock eller liknande, skrattar han.

Visade upp lantbruket

Det är alltså andra året i rad man gör ett större evenemang av kosläppet. Sten Gyllenstierna menar att det är ett bra tillfälle att visa upp lantbruksverksamheten för alla som kan tänkas vara intresserade.
– Vi är ju stora producenter av mjölk, och många Klippanbor ser nog ofta våra maskiner ute på åkrarna, och då kan det ju vara kul för dem att se hur vi har det här.

Geografisk spridning på gästerna

I samband med kosläppet höll Bjersgårds Lantbruk därmed lite ”öppet hus” där man visade upp traktorer och ordnade filmvisning där man informerade om hur arbetet på Bjersgård ser ut. Dessutom kunde lek- och tävlingssugna ägna sig åt ringkastning på plåttjur och ponnyridning, bland mycket annat. Och det visade sig att det bland de tusentals besökarna även fanns långväga gäster.

– Jag gjorde en liten egen ovetenskaplig undersökning och pratade säkert med hundratalet personer, och de kom från alltifrån Lund, Malmö, Bjärred och Landskrona. Det var till och med några stockholmare här som var och hälsade på goda vänner i Klippan.

Man hade även ordnat med en siloklotterväg som fungerade som ett slags gästbok för besökarna. Och att döma av all den positiva feedback som fanns där, var det här inte det sista kosläppet på Bjersgård. En gång är ingen gång – två gånger är tradition!