På väg ut i yrkeslivet

Jag heter Andreas Tancred och är 18 år. Jag går tredje året på Klippans Gymnasieskola under programmet Samhälle/Idrott och på fritiden spelar jag fotboll i Klippans FF. Jag tycker att engelsk fotboll är den bästa samtidigt som jag mer än gärna ser Helsingborgs IF vinna SM-guld 2011.

Just nu har jag en veckas praktik på Adapt Media där jag fick i uppdrag att skriva en artikel om mig och Therese, som också är praktikant här.

Mitt syfte med praktiken är att få en inblick i företaget och få vara med och se hur en tidning blir till från grunden. Det ger även erfarenhet som är väldigt bra då min tanke är att någon gång, efter gymnasiet, studera vidare inom ämnet journalistik. Adapt Media var därför en perfekt plats att praktisera på eftersom jag samtidigt kan skaffa mig en uppfattning om yrket.

Tanken är att kunna bli sportjournalist då i stort sett all sport intresserar mig väldigt mycket. En bra journalist ska kunna förmedla sin fakta på ett sätt som tilltalar och underhåller läsaren. Detta är egenskaper jag tror mig besitta och att få skriva mina egna åsikter och tankar om bland annat sporthändelser är något som lockar mig.

Snabba puckar med Therese Månsson, 20 år – praktikant på Adapt Media!

Var gick du gymnasiet? Vilken linje?
– Klippans Gymnasieskola på Barn och Fritid.

Vilka är dina intressen? Vad gör du på fritiden?
– Fotning, musik och på fritiden dansar jag.

Hur länge har du praktikplats på Adapt Media?
– Jag har varit här i fyra veckor nu och ska vara här i fyra till, alltså åtta veckor sammanlagt.

Vad är ditt syfte med praktiken? Varför just Adapt Media?
– Syftet är att utvecklas inom foto och att få erfarenhet. Det var jobbcenter som fixade praktiken här till mig.

Känner du att du måste prestera bra när du får uppdrag att göra?
– Nej jag arbetar utan någon större press och gör så gott jag kan. Sedan får man ändra i efterhand om något blir fel.

Har du trivts bra här och är personalen hjälpsam om du behöver hjälp?
– Ja, personalen är väldigt trevlig och om jag kör fast är det bara att fråga så får jag hjälp.

Har praktiken varit lärorik än så länge?
– Ja, jag tycker att jag har lärt mig mycket nytt sen jag kom hit.

Hur ser din framtid ut om du får bestämma?
– Jag vill starta eget företag inom fotobranschen.

Avslutningsvis! Beskriv dig själv med 3 ord!
– Omtänksam, glad och hjälpsam.

Text: Andreas Tancred
Foto: Therese Månsson