Sagoinramning i Ljungbyhed

Kung Bore var på sitt allra bästa vinterhumör när det var dags för julmarknad i Ljungbyhed. Den närmast isande vinterkyla som varit närvarande under ett par veckors tid var istället ersatt med en temperatur strax under nollgradigt, och Ljungbyhedsborna gjorde så klart gemensam sak och såg till att skapa en riktigt trevlig eftermiddag. Och precis som på julskyltningen i Klippan föregående helg var det Willez som stod i centrum.

Willez, som i lördags kväll blev finalklara i SVT:s Dansbandskampen hann med nöd och näppe hem till Ljungbyhed efter lördagskvällens direktsändning i Norrköping. Väl på plats blev Willez hyllade av Ljungbyhedsborna och Ljungbyheds Köpmanna och Företagarförening för att de har satt Ljungbyhed på den nationella kartan. Andra som uppmärksammades samtidigt var de framgångsrika dressyrryttarna Cornelia Svensson och Amalie Egholm Hebsgard, samt Thilda Andersson som tillsammans med Timothy Williams blivit svensk ungdomsmästare i bugg och tagit VM-silver i samma dansform. Klippanshopping.se och Söderås Journalen var på plats ute i vimlet med sin kamera.