Tufft ungt band

De hette tidigare Millez, men när det visade sig att det fanns ytterligare en orkester med samma namn vände man på M:et och blev Willez istället – givetvis komplett med z på slutet.

– Ett z måste finnas med. Punkband är tatuerade och dansband har z i bandnamnet, så är det bara, säger frontmannen och sångaren Linus Troedsson med ett leende.

Ska ta vara på chansen

Killarna i Willez är allihop kring 20 år gamla. Linus Troedsson drog igång bandet redan i 11-12-årsåldern, men de tre senaste åren har satsningen blivit mer ”på riktigt”. Linus är den enda medlemmen som bor i Ljungbyhed. De andra kommer från Röstånga, Perstorp, Kvidinge och Helsingborg. Att vara med i Dansbandskampen är naturligtvis oerhört stort.
– Vi tar det lite som det kommer och jobbar på. Våra förväntningar är att ha oerhört roligt och ta vara på chansen så gott vi kan, menar Linus Troedsson.

Skivkontrakt på gång

Willez har redan nu börjat fokusera på den 16 oktober. Man har blivit filmade av SVT under sommaren för ett antal olika inslag, och det är mycket som ska bestämmas med låtval, kläder och en massa annat. Två av bandmedlemmarna har jobb vid sidan om och ytterligare en pluggar. Linus Troedsson och gitarristen Emil Hansen arbetar redan nu heltid med att förbereda bandet på nästa steg i karriären. Bland annat pratar man med olika skivbolag.
– Vi har inte skrivit på någonting ännu, men vi hoppas så klart på ett skivkontrakt så småningom, säger Linus Troedsson.

Rockigare stil

Willez är inget traditionellt dansband, utan stilen ligger mer åt det tuffare hållet. De främsta förebilderna är Nisse Hellberg och Refreshments, och tänker man sig en mix av dessa båda så har man en ganska bra bild av hur Willez låter.
– Vi är inte schlagerpoppiga utan försöker istället att spela rockigt men dansant, förklarar Linus Troedsson.

Gott tecken?

En försmak om hur livet kan komma att te sig om några månader om allt går bra i Dansbandskampen, fick Willez den 26 augusti. Då spelade man nämligen inför 2 000 personer i parken i Ljungbyhed när den nya scenen där invigdes. Willez agerade förband till inga mindre än Playtones, som vann Dansbandskampen förra året. Ett gott tecken kanske?
– Det var enormt kul att få träffa dom, och dessutom få spela inför Ljungbyhedsborna. Vi har fått oerhört positiva reaktioner på hemmaplan och det känns kul att kunna sätta Ljungbyhed på kartan.