Skarpt läge direkt för Zlipperz

Donnez och Willez är redan klara för medverkan i Dansbandskampen. För Munka Ljungby-bandet Zlipperz blir det ytterligare lite nervdaller innan man är inne i tävlingen.

– Vi duellerar med Elisas från Mariestad redan den 12 oktober, och sedan får vi besked i Dansbandskampens direktsändning på lördagen om vi kommer vidare eller inte, säger sångaren och gitarristen Rickard Ahlberg.

Fördel om man vinner

Huruvida det är en fördel eller nackdel att gå in i Dansbandskampen på detta lite annorlunda vis står väl inte klart förrän efteråt, men Rickard Ahlberg är positiv.
– Man måste ju plocka fram de positiva grejerna. Om vi vinner tvekampen får vi medvind från början, och har fått synas lite tidigare än de andra banden. Våra och Elisas framträdanden kommer dessutom att ligga tillgängliga på SVT Play redan den 9 oktober, så är man nyfiken kan man gå in och lyssna redan då, säger han.

Ska ta chansen

Zlipperz har funnits i tiotalet år, men det är bara Rickard Ahlberg som har varit kvar sedan starten. Våren 2009 utökade man med en trummis (efter att tidigare ha haft trummorna inspelade), och efter det har det gått spikrakt uppåt. Zlipperz, som fortfarande är deltidsmusiker med arbete vid sidan av, spelar mycket i hela södra Sverige.
– Det är mycket inom Skåne men även Halland, Blekinge och vissa delar av Småland, Kalmar till exempel, säger Rickard Ahlberg.

Att vara med i Dansbandskampen är naturligtvis det största som har hänt Zlipperz hittills.
– Nu finns ju chansen, så då gäller det att ta vara på den, konstaterar Rickard Ahlberg.