Nya ägare till bowlinghallen – återinför dagens lunch

Bowlinghallen i Klippan har sedan den 2 augusti nya ägare. Det är äkta paret Tommy och Kristina Törnkvist från Helsingborg som har tagit över.
– Vi är entreprenörer i botten och är alltid intresserade av nya projekt. När vi läste annonsen i HD såg vi ett bra tillfälle att kunna få jobba tillsammans och slog till, säger Tommy Törnkvist.

Lång rutin

Att ha en bowlinghall som arbetsplats är på intet sätt nytt för Tommy Törnkvist. Han har under 30 år fram tills 2005 arbetat på Idrottens Hus i Helsingborg, och under åren 1974-86 var han bland annat verksam inom bowlingdelen. Kristina arbetar som mässarrangör med den regelbundet återkommande Hälsomässan i Helsingborg. Nu när de har tagit över bowlinghallen i Klippan är fördelningen av verksamheten dem emellan redan uppgjord: Tommy sköter bowlingen och Kristina är ansvarig för lunchrestaurangen. Den 13 september återinfördes lunchservering på bowlinghallen.
– Läget på Åbytorps industriområde är bra eftersom det ligger mycket företag häromkring. Redan i början av augusti när vi hade tagit över kom folk in hit och frågade om vi serverade lunch, så det finns verkligen en efterfrågan, säger Kristina Törnkvist.

Temakvällar

Att man delvis har en bakgrund i eventbranschen kommer naturligtvis bowlinghallens nya ägarpar att utnyttja. Torsdagar och fredagar kommer man nämligen att anordna olika typer av temakvällar. Det kan röra sig om alltifrån nattbowling till tjejbowling med olika typer av buffé. Tommy och Kristina har många idéer, och känner sig välkomna i Klippan.
– Alla kontakter med myndigheterna har gått väldigt smidigt, och vi känner en stor support från föreningslivet. Man känner att bygden vill att vi ska lyckas eftersom det har varit många ägare här de senaste åren. Vi har ett treårskontrakt och vet vad vi vill – nu ska det bara genomföras, säger Kristina och Tommy Törnkvist.