Mot nya mål!

Efter en stärkande semester och sommar är Söderås Journalen tillbaka igen.

På Adapt Media håller vi stängt tre veckor i juli så då blev det ett uppehåll i utgivningen av Söderås Journalen. Nu är vi tillbaka igen, och hur gott det än är att ta igen sig, så känns det bra att vara tillbaka i ”verkligheten” igen och gå mot nya mål.

Som den uppmärksamme läsaren kanske noterar så är augustinumret av Söderås Journalen fyra sidor tjockare än vanligt. Anledningen till detta är att annonsförsäljningen har gått extra bra den här gången. Vi har dessutom ett val i antågande och Söderås Journalen har under våren fått förfrågningar från ett par av partierna i lokalpolitiken om att skriva artiklar om dem inför valet. Vi har valt att inte göra några sådana. Söderås Journalen är inte en kritiskt granskande tidning som vanliga morgon- och kvällstidningar. Tidningen delas ut gratis och är först och främst till för att gynna handeln i utgivningsområdet samt att kunna erbjuda en blandad läsning som intresserar de flesta. Eftersom vi inte deltar i samhällsdebatten annars så tycker vi inte att vi skall skriva om de olika politiska partierna heller inför valet 2010. Däremot har vi beslutat oss för att ta in annonser från de politiska partier som hör av sig, och det har några stycken valt att göra.

www.soderasshopping.se

Den 25 januari startade vi vår nya hemsida www.soderasshopping.se. Denna sida innehåller alla artiklar och bilder från Söderås Journalens papperstidning, information om olika företag, föreningsinformation, evenemangskalender och Dagens Lunch. Vissa artiklar publiceras också exklusivt på sajten. Vi har idag ett 50-tal företag med som abonnerar på att erbjuda sina kunder kontaktinformation om sin verksamhet med telefonnummer, email, www-adress, öppettider och verksamhetsbeskrivning. Dessutom finns deras annonser från Söderås Journalen de gånger de annonserar i tidningen. Vårt mål är att vi skall få med så många butiker, företag och leverantörer av olika tjänster som möjligt. Under hösten kommer vi också att presentera en hel del ganska radikala nyheter på sajten. Så gå gärna in så ofta som möjligt och håll koll på oss! Använd gärna gästboken för att komma med förslag, kritik eller kanske t o m beröm. Vi tar till oss av allt.

Det som är väldigt kul att kunna presentera är att fler och fler hittar www.soderasshopping.se för varje månad som går. Ovan visar vi hur många besök som gjorts på Företags- och Föreningssidor samt det totala antalet besök sedan vi startade.

Tabellerna visar att det är alltid ”nyhetens behag” i början på ett projekt. Men där efter pekar siffrorna rakt upp i en uppåtstigande kurva. Det som är oerhört glädjande för oss är att vi fram tills nu har haft 44000 besök!

Så att www.soderasshopping.se har kommit för att stanna råder det inget tvivel om. När vi inom kort dessutom presenterar nyheterna som jag nämnde tidigare tror vi definitivt att trenden håller i sig. Så håll ögon och öron öppna!!

Hälsningar
Bengt Wetterberg
Ansv. utg. Söderås Journalen