Med god smak av Frankrike

Minnesgoda Söderås Journalenläsare kommer säkert ihåg att vi i vårt novembernummer 2009 hade en artikel om Vincent och Susanne Cafaxe och deras två butiker i Perstorp: La Vie en Rose: Fleurs och La Vie en Rose: Interieur. Franske kocken Vincent och Perstorpsbördiga Susanne arbetade båda två inom restaurangbranschen i London för många år sedan där tycke uppstod. För tre och ett halvt år sedan flyttade det gifta paret Cafaxe tillbaka till Perstorp, där de öppnade först blomster- och sedan presentaffär.

Blomsteraffär i Klippan och restaurang i Perstorp

Nu har de utökat sitt lilla ”imperium” genom att öppna blomsteraffär även i Klippan, närmare bestämt i Brohällans gamla lokaler, också den benämnd La Vie en Rose. Dessutom tar man från och med den 23 augusti över lunchrestaurangen i Perstorps Folkets Hus och döper om den till Vincents kök.
– Blomsteraffären i Klippan har varit igång sedan början av juni, och vi har fått väldigt mycket positiv respons och det känns jättekul, säger Vincent Cafaxe.

Fransk och romantisk stil

När Vincent på omvägar fick höra att Brohällan skulle läggas ner föddes idén om att utöka La Vie en Rose-familjen med ytterligare en butik. Eva Åberg, som tidigare arbetat på Brohällan engagerades som butikschef och ytterligare personal anställdes. Efter renoveringsarbete under våren är man alltså igång sedan några veckor tillbaka. Fransk och romantisk stil är ledorden. Blommor till fest, bröllop och begravning är inriktningen. Dessutom säljer man lite presentartiklar av samma slag som finns i La Vie en Rose Interieur. Och mitt i allt detta arbetar man alltså också med uppstarten av Vincents Kök.
– Vi kommer att ha en ”la grande premiere” i fransk stil den 23 augusti med god mat och dryck. Därefter kommer vi ha lunchservering, men vi kommer också att göra en rejäl satsning på catering. Vi hoppas också på att kunna locka besökare till After Work med ”Happy Hour”, säger Vincent Cafaxe.

Många järn i elden

Det är alltså många järn i elden för familjen Cafaxe just nu. När restaurangen har öppnat kommer Vincent att tillbringa mesta delen av sin tid där. Susanne håller ställningarna i presentbutiken i Perstorp, och i de båda blomsteraffärerna har man duktig personal som sköter ruljansen.
– Det är mycket att göra, men det är ändå roligt. Vi hoppas att restaurangen i Perstorp ska bli något alldeles speciellt. Det kommer nog att bli något nytt för Perstorpsborna. Det finns mycket att utveckla när det gäller catering till exempel, säger Susanne Cafaxe.