Från installatör till butiksägare

När Göran Nilsson efter 40 år gick i välförtjänt pension den 1 maj sålde han Görans Ljud & Bild vidare till Benny Pantzar. Benny har arbetat som installatör i företaget sedan 1995.
– Det känns väldigt bra. Jag jobbar mer än tidigare, men det är bara kul. Man träffar mycket folk, och jag är mer i butiken nu än tidigare.

Allt inom hemelektronik

Benny Pantzar kommer att driva Görans Ljud & Bild vidare i samma anda som Göran Nilsson, men vill naturligtvis också sätta sin egen prägel på verksamheten så småningom. Och även om företaget fortfarande i folkmun benämns ”Görans Radio”, så hittar man betydligt mer än radio- och TV-apparater på hyllorna.
– Vi har mobiltelefoner, paraboler, datorer, video/DVD, ja allt inom hemelektronik helt enkelt. Dessutom säljer vi digital-TV-abonnemang till
Viasat, Boxer och Canal Digital.

CANT-certifierade

Förutom butiksförsäljning jobbar Görans Ljud & Bild med installation ”ute på fältet”. Antenner, paraboler eller digitalboxar spelar ingen roll. Känner man som kund att man inte kan eller vill koppla ihop alla kablar så går det att ta hjälp av Görans Ljud & Bild, som är CANT-certifierade. Men vad innebär då detta?
– CANT är en organisation som ger utbildning inom antenner och paraboler, så vi levererar verkligen bästa möjliga service när det gäller allt sådant, säger Benny Pantzar.

Personlig service

Som egen företagare inom hemelektronik på en ort av Klippans storlek konkurrerar man med de stora ”drakarna” som finns på exempelvis Väla och Familia. Varför ska man i stället handla ”hemmavid”? Benny Pantzar har svaret.
– Vi ger förhoppningsvis en bättre och mer personlig service till varje kund. Både jag och Johannes, som också jobbar här, har arbetat länge i branschen och har koll på det mesta. Många tittar på priser och säger att det är billigare på de stora kedjorna, men det stämmer inte idag. Börjar man jämföra vad man får så skiljer det inte alls mycket idag.