Kvirres & Brylles utökar!

Bröderna Kim Kvist och Daniel Bryland, bland Ljungbyhedsborna mer kända som Kvirre och Brylle, utökar sin verksamhet.

Det är nu drygt ett år sedan man drog igång sin kombinerade butik, mack, gatukök och bilverkstad i Ljungbyhed under namnet Kvirres & Brylles. Nu har man också köpt Däckhuset i Svalöv, som ingår i Däckteamkedjan. Däckhuset blir därmed ett dotterbolag till Kvirres & Brylles.
– Vi har fått bra ruljans i Ljungbyhed, och genom att bli franchisetagare till Däckteam i Svalöv så kompletterar vi verksamheten på ett bra sätt. Från och med den 1 april kommer dessutom Ljungbyhedsverkstaden att bli en Däckteamverkstad, säger Kim Kvist.

AD-mästare

Det var redan våren 2009 som Däckteam i Svalöv blev till salu, och bröderna tog över den 1 november.
– Däckteam är Sveriges största däckkedja, vilket gör att vi kan ha helt andra prissättningar och avtal än vad vi kunnat ha annars, och det gynnar kunderna, säger Daniel Bryland.

Verkstaden i Ljungbyhed är ju redan ackrediterad AD-mästare, och Svalövsverkstaden har fått samma kvalitetsstämpel.
– AD-mästare innebär att kunden får två års garanti på arbete upp till en viss årsmodell på bilen. Många vill inte serva sin bil på en privat verkstad, de tror att man förlorar nybilsgaranti. Men så är inte fallet. Vi erbjuder samma garanti på alla märken, säger Kim Kvist.

24-timmarsjour

Tack vare förvärvet av verkstaden i Svalöv kan Kim och Daniel numera erbjuda full service när det gäller bilar och däckbyten till sina kunder.
– Nu klarar vi av alla former av däckbyten – inte bara på bilar utan även på alltifrån skottkärror till stora entreprenadmaskiner. Vi har dessutom köpt en ny maskin till Svalöv så att vi ska kunna hjälpa till med hjulinställning också, säger Daniel Bryland.

I och med Däckteamanslutningen så kommer man också att ha en egen servicebil. Denna kan åka ut till kunder, till exempel åkerier eller lantbrukare, när de får punkteringar och hjälpa dem på plats.
– Är man kund på 24-timmarsjouren så kan man få hjälp var man än står i Sverige med punktering. Det är bara att ringa ett nummer så får man hjälp av den Däckteamjour som finns närmast, säger Daniel Bryland.

Bilrekonditionering

En annan nyhet är att Kvirres & Brylles i Ljungbyhed också anställt en person som arbetar med rekonditionering av bilar.
– Vi märkte att det fanns en marknad för bilrekonditionering i Ljungbyhed när vi satte igång förra året, säger Kim Kvist. Daniel Bryland fyller i:
– Vår rekonditionering är Sonax Professional-ansluten, vilket gör att vi använder deras produkter fullt ut. De finns inte på den ”vanliga” marknaden, så slutresultatet blir jättebra. Bor man i Svalöv och vill ”reka” bilen så går det bra att lämna in den i Svalöv också, så fixar vi det i Ljungbyhed.

Kim Kvist och Daniel Bryland ser fram emot 2010 och vill också passa på att komma med ett meddelande till alla kunder:
– Vi vill hälsa alla nya och gamla kunder välkomna till oss, både i Svalöv och Ljungbyhed.