Lions påskpyntar

Lions Klippan har i många år sålt björkris till privatpersoner när det nalkas påsk. Förra året påbörjade man en ny tradition genom att ställa ut påskris vid Allétorget och låta en skolklass påskpynta efter bästa förmåga.

Fredagen den 19 mars var det dags att ställa ut årets påskris. De som fick äran att pynta var elever från Krika Bygdeskola.
– I år placerar vi ut påskris inte bara i Klippan utan också på torgen i Ljungbyhed och Östra Ljungby, berättar Sven Johansson, aktivitetsansvarig i Lions Klippan.

Välgörenhet

Syftet med att sälja påskris är, som med all annan Lionsverksamhet, att tjäna in pengar till olika välgörenhetsprojekt. De stora påskris som placeras ut på torget är till för att skapa påskstämning och göra något kul för Klippan-, Ljungbyheds- och Östra Ljungbyborna. Vinsten från de påskris som sålts i år är öronmärkta för ett nytt projekt: Att installera defibrillatorer i några affärer runt om i Klippanområdet. En defibrillator är en maskin som kan rädda liv på personer som får en hjärtinfarkt.
– Personalen på de här ställena kommer att utbildas så att de kan använda dem. Förhoppningsvis ska de inte behöva användas, men det är bra att ha dem där som en extra trygghet, säger Sven Johansson.