Damma av kvasten och flyg hit!

För elfte året i rad är det på skärtorsdagen den 1 april dags för Blåkullekul.

Enligt traditionen ordnas påskaktiviteter för barn i parken i Ljungbyhed. Det blir precis som vanligt lotterier, tipspromenad, barnteater och utklädnadstävling, bland mycket annat.
– Blåkullekul brukar bli en riktig folkfest där alla åldrar deltar, så det hoppas vi så klart på i år också, säger Stina Palmér, en av tiotalet medlemmar i Blåkullekommittén.

En nyhet är att man kommer att ha personal från räddningstjänsten på plats. Barnen kommer att få sitta i ambulanser och brandbilar och kunna ställa frågor till personalen. Stina Palmér hoppas att också polisen ska kunna svänga förbi.

Familjesammankomst

På senare år har Blåkullekul blivit en riktig ”happening”, som lite inofficellt sparkar igång påsken för Ljungbyheds barnfamiljer.
– Det tycker vi är väldigt roligt. Det är många som säger att påsken inte riktigt börjar förrän man har varit på Blåkullekul, säger Stina Palmér.

Många sponsorer

Blåkullekul har blivit en långlivad tradition. Bakom evenemanget står förutom Blåkullekommittén också Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening och Ljungbyheds Framtid samt ett antal sponsorer: Klippans kultur- och fritidsförvaltning, Eurolink, Hemköp, Bio Grand, Adapt Media, Spångens Gästis, Ljungbyheds Konditori, Lokalföreningen och Olanderssons Blommor.
– Vi är givetvis tacksamma för all hjälp vi får och utan sponsorerna hade det inte gått. Innan det är dags brukar vi i kommittén ha fem-sex möten där vi planerar upp och förbereder arrangemanget, så det ligger mycket ideellt arbete bakom också.

Hoppas på fint väder

Stina Palmér hoppas på bra väder. Under de föregående elva åren har man fått uppleva både regn, snö och vårvärme. Vilket humör kung Bore är på 2010 återstår väl att se. Skulle det vara så att han visar sig från sin allra avigaste sida så finns dock en reservplan.
– Då håller vi till på Cronqvistska gården, utanför Olanderssons Blommor istället.