Lilla Konstrundan igång igen

I flera år har Bruksskolans 3-5-åringars egna konstverk ställts ut till allmän beskådan i skyltfönstren på Swedbank och på första våningen i Kristallen (sjuvåningshuset vid torget).

Nu har ett år gått sedan sist, Bruksskolan är stängd, och förskollärarna Babs Carlberg och Anki Svensson har flyttat sin barngrupp till förskolan Täppan i stället. Men Lilla Konstrundan, som man kallar utställningen, fortsätter även i år.
– Mellan den 26 mars och 19 april kan man titta på utställningen, säger Babs Carlberg.

Olika tekniker

Barnen har arbetat med en rad olika målartekniker: Det handlar om alltifrån vik- och kammålning till att måla med flaskfärger och transparent färg. Bland annat har allihop har fått göra varsin tupp, påsken till ära.
– De tycker det är väldigt kul. Några av barnen var inte med förra gången utan det är första året för dem i år.

Två utställningslokaler

Ytterligare en skolklass, tredjeklassarna på Bofinkenskolan, ställer också ut. Läraren Eva Långberg, som även hon under fjolåret arbetade på Bruksskolan, har tagit med sig idén till sin nya arbetsplats. Bofinkenelevernas konstverk kan beskådas i Kristallens fönster.