Kulan i luften!

Allsvenskan är redan i full gång, och om ett par veckor är det dags för småklubbsfotbollen att göra avspark. Söderås Journalen har pratat med tränarna i Söderås Journalens utgivningsområde för att kolla hur läget är inför 2010.

Följande frågor ställdes.

1. Vad har ni för målsättning den här säsongen?
2. Vilket lag vinner er serie?
3. Vad har du annars för förväntningar i år?
4. När spelar ni första matchen på hemmaplan?

Mikael Fransson, Färingtofta IK Division 7 Norra

1. Vi har sagt de senaste åren att vi ska förbättra vår slutplacering år för år. För två år sedan kom vi sist, och förra året kom vi näst sist – så vi siktar på att slå det i år!
2. Jag har faktiskt ingen aning. Vi har bytt serie och möter helt nya lag. Förra året spelade vi i mellersta sjuan mot Ljungbyhed och Röstånga bland annat, nu är det lag som Västra Torup, Tjörnarp och Nävlinge, och de har jag ingen koll på direkt.
3. Vi har fått in lite yngre spelare, både från Perstorp, Åstorp och Kvidinge. Det ska bli kul, vi behöver lite yngre förmågor som kan sätta fart på oss gamla gubbar!
4. Om planen är spelbar så blir det premiär på Snälleröds IP den 10 april klockan 14 mot Nävlinge.

Daniel Camper, Kvidinge IF Division 6 Nordvästra A

1. Vi fick kvala oss kvar förra året och har tappat 12 spelare, så vi siktar på att hänga kvar.
2. Allerum blir farliga. De var väldigt bra förra året och jag tror de har fått behålla de flesta av spelarna.
3. Det ska bli spännande att se hur spelarna som blivit kvar i klubben har utvecklats.
4. Vi spelar den 9 april klockan 18.30 mot
Allerum på Kvidinge IP.

Krister Karlsson, Vedby/Rönne IF Division 5 Norra

1. Vi är nykomlingar så vi viktar på att hålla oss kvar.
2. Glimåkra. De har kvalat uppåt i två år och har fått in några nya spelare.
3. Förhoppningen är att Vedby/Rönne ska kunna etablera sig som division fem-klubb. Vi har märkt att det pratas mer på byn om oss i år, och det tror jag beror på att vi har fått tillbaka några gamla spelare som varit i andra klubbar. Det är mycket Klippanfolk i laget.
4. Vi möter Hästveda på Vedby IP söndagen den 18 april klockan 15.

Lasse Celander, Stidsvigs IF Division 6 Nordvästra A

1. Jag är ny för i år, men eftersom Stidsvig klarade sig kvar med lite problem förra året får vi nog vara försiktiga i år. Huvudmålet är att hålla oss kvar och överraska lite här och där. Vi har några killar som inte kommit igång ordentligt än eftersom de pysslar med andra idrotter.
2. Svårt att säga eftersom jag är ny.
3. Det ska bli kul med A-lagsfotboll. Jag har arbetat som ungdomstränare i Ängelholms FF i 20 år, så det var ett tag sedan jag var huvudansvarig. Det ska bli kul att vara med och kriga om ”riktiga” poäng. Vi har ett bra lag med en blandning av äldre spelare runt 30-35 och ett gäng 20-åringar. Jag tror att det kan slå mycket väl ut.
4. Vi spelar den 16 april klockan 18.30 mot Brunnby hemma på Kopparmöllans IP.

Ulf Heidfors, Ljungbyheds IF Division 6 Mellersta

1. Vi är nykomlingar, men jag hoppas ändå att vi ska kunna hamna på övre halvan, jag tycker vi har material till det. Dessutom möter vi lag från mellersta Skåne. Det brukar vara en fördel att vara lite ”okända” för motståndarna.
2. Eftersom vi är nya i serien så har jag inget direkt tips – jag är inte så inläst på det.
3. Vi vill bli ett etablerat division sex-lag, och inte bli några lindansare. Det är första året för mig som seniortränare, och vår lagledare Cornelia Ericsson är också debutant på den här nivån efter att ha varit spelare och ungdomsledare tidigare – det ska bli spännande.
4. 10 april klockan 15 mot Lunds BOIS.

Fredik Johansson, Östra Ljungby IF Division 5 Norra

1. Vi har som målsättning att hamna på den övre halvan av serien.
2. Jag tror att Strömsborgs IF kommer att bli starka detta året. De visade redan förra
säsongen att de kan spela en bra fotboll.
3. Jag ser fram emot att få Östra Ljungby IF att göra en bra säsong där vi utvecklas både som lag och individuellt.
4. Vi möter Sibbhults IF den 10 april klockan 15.

Magnus Lindner, Klippans FF Division 4 Nordvästra

1. Målsättningen diskuterar vi ledare med spelarna, och vi har inte riktigt satt den ännu eftersom det är några veckor kvar till premiären (i skrivande stund, red/anm.)
2. Råå och Perstorp kan nog bli vassa. Båda lagen har förstärkt bra på ledar- och spelarsidan, och eftersom serien nog blir jämn kan det göra att de blir farliga. Perstorp fick inte riktigt till det förra året, så de kan ha lärt sig av det och få ett bättre resultat i år.
3. Jag ser fram emot att se laget utvecklas gentemot förra året. Trots att vi hade ett mycket ungt lag så var vi med och slogs om en kvalplats fram till sista omgången, men då fick vi skador på ett par viktiga spelare. Jag är väldigt nöjd med truppen som den ser ut nu – vi har lyft upp tre-fyra spelare till underifrån, den yngsta är bara 15 år. Vi stirrar oss inte blinda på ålder.
4. Vi spelar hemma redan i seriens första omgång den 10 april. Klockan 15 möter vi Svalöv på Åbyvallen.

Roger Zentio, Röstånga IS Division 7 Mellersta

1. Vi har väl sagt att vi ska försöka vara bland de tre-fyra bästa. Jag är ny för i år, men laget kom sexa-sjua eller något sånt förra året, så nu ska vi försöka klättra ett par snäpp i tabellen.
2. Det är jättesvårt att säga eftersom jag är ny. Jag tror att Billeberga kan bli farliga. Borlunda och Hurva låg med länge däruppe i fjol också.
3. Det är otroligt roligt att vara tillbaka i Röstånga där jag spelade för 20 år sedan. Jag hoppas att vi ska kunna få igång ett riktigt bra spel där vi rullar boll. Det kan ta sin lilla tid att få in spelsättet, men när det väl är gjort så hoppas jag att framgångarna ska komma.
4. Vi spelar hemma på Odenvallen lördagen den 17 april klockan 15 mot Kungshult.