Slutspelstider

Efter 52 matcher, fördelat över flera månaders tid, gick Rögle till slutspel trots motgångar under säsongen. När den här texten skrivs har inte slutspelet börjat även om det står klart att Rögle ska möta Timrå.

Det skulle bli säsongen då Rögle skulle ta guld och det värvades etablerade spelare men istället fick vi se bröderna Abbott få lämna liksom flera spelare. Det har muttrats från alla håll och kanter. I ett lite längre perspektiv skulle ett Play-in setts som en framgång förr. Tiderna och kraven har förändrats. För 10 år sedan var det få som hade en halsduk eller matchtröja på läktaren. Idag är det mer regel än undantag. Engagemanget har ökat och så även kravbilden.

Det är omöjligt att sätta ett betyg på säsongen innan slutspelet kan summeras. Det vi vet är att laget har brottats med sjuk­domar och ledande spelare som inte stått att känna igen. Slutspel är något helt annat, det blir en helt annan ishockey och även domarnivån ändras. Att möta ett offensivt skickligt Timrå i bäst av tre matcher, åker Rögle ut så är det en fiaskosäsong. Timrå var tippat som topplag liksom Rögle och har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Det blir en spännande utmaning. Min känsla säger mig att Rögle växer med uppgiften och blir en slutspelsjoker. Drömmen om SM-guld lever! Inte minst unnar jag Roger Hansson att lyfta Le Mat pokalen i vår.

För övrigt har Malmö redan gått på semester och de får spela golf istället. Heja Rögle, Skånes stolthet!