Jul, jul, strålande jul!

Julfirande i Klippan

Hembygdsföreningens julmarknad smög igång julstämningen för tredje året i rad. Husen var fyllda med lokala hantverkare som sålde allt mellan himmel och jord. Ute på gården arrangerades det tipsrunda, ponny­ridning och såldes lotter och glögg. I en gammal korvaluda agerade Pehr Erlandsson korvgubbe. Klippans Musikkår spelade och tomten kom på besök, det fanns något för de flesta helt enkelt. 

Jul i Ljungbyhed

Precis som förra året arrangerades det dubbelt julfirande i Ljungbyhed – dels utanför LT Lantmän och dels i Strids dalar. Utanför LT Lantmän hade Dagnys lotteri­stånd och grillade korv. Barnen kunde ansikts­målas och det fanns tipspromenader för såväl gammal som ung.

Julmarknaden i Strids dalar lockade med traditionsenlig dans runt granen, möjlighet att träffa tomten och ”Hitta ut” hade en labyrint för barn och unga. 

Julmarknad Sånnagården

Det är en trevlig tradition med julmarknad hos Sånnagården. Massor av utställare inomhus i växthusen och massor av god mat och fika. Det fanns ponnyridning utomhus och det grillades korv och hamburgare.

Julskyltning i Klippan

Helgen den 2-3 december var det först julskyltning i Tullssonhuset under lördagen och i Klippan centrum på söndagen. Basthi anordnade modevisning med mannekänger utomhus, Lions stod på torget och tomtegrottan var välbesökt av barn. Gymnasieskolans UF företag fanns på plats och hade försäljning. Traditionsenligt stod svenska popfabriken för musikunderhållningen på Norrehus.