Hela världens musikscen

Norrehus erbjuder unika upplevelser där artister och publik möts i en annorlunda konsertmiljö. Några av världens främsta artister väljer att besöka Klippan och Norrehus konsertscen som för samman publiken och artisterna i en unik upplevelse som bryter traditionella konsertvanor.

Alldeles för många missade när den amerikanske singer-song­writern Anthony D’Amato intog scenen. Med sin gitarr och munspel bjöds det på en musikupplevelse som gav gåshud. Avskalat och personligt lät D’Amato som en ung Bruce Springsteen eller John Cougar Mellancamp med sin folkmusik i New Jersey-anda. Samma kväll stod även Nashville­bandet Sarah Shook & The Disarmers på scen med en musikblandning av country och punk. 

Sista chansen

The Animals är ute på sin avskedsturné. Gruppen från New­castle tog namnet The Animals 1964. Samma år på sommaren släpptes deras andra singel “The House of the Rising Sun”. Det blev en helt magisk kväll med allsång och taktfasta app­låder. Kvällen efter bjöds det på fullt ös och härliga elgitarrer när Warner E. Hodges och Supersuckers båda två rockade loss. Warner E. Hodges Band bjöd på en kanonbra konsert och avslutningen var helt magisk. Herregud vilket ös! Detsamma kan sägas om Supersuckers kompromisslösa rock som fick Norrehus att gunga och publiken att gå bananas. Som Motörheads numera avlidne gitarrist Lemmy Kilmister en gång sa ”If you don’t like the Super-suckers, you don’t like rock’n roll”.

Punkfest

Punken lever i Klippan, och för femte året i rad var det fest med flera liveband på scen. I år stod band som Beckmörkt från Klippan, Mörbultad från Helsingborg och Existenz från Åstorp samt Outsiders från Göteborg på scen. 

Bonafide och Charged

Klippanungdomarna i Charged fick återigen agera förband åt Bonafide och rockade loss till publikens jubel. Huvudbandet Bona­fide bjöd på svängig rock och kallas Sveriges bästa rockband av musikkritikerna. På Norrehus scen blir det tajt, intimt och helt fantastiskt ljud. Tänk att i lilla Klippan finns Nobelpristagarens Bertil Ohlins föräldrahem, Norrehus, som idag är Sveriges coolaste och mest personliga rockscen. Det är omöjligt att hitta en plats mer genuin och fullt av kärlek.