Välkommen till Klippans äldsta butik

Efter att Sko Rönne stängde sin butik i Klippan 2019 är det numera Gunns Mode som kan titulera sig som Klippans äldsta butik. 

Gunns Mode öppnades 1958 av Gun Nilsson, som köpte Strids Mode i Klippan när Irma Strid skulle sälja butiken. Strids Mode var en hattaffär och Gun tillverkade hattar av egen design som sedan såldes i butiken. Efter några år kom Gunns Mode även att sälja väskor. Efter att ha drivit godis­butiken Sega Råttan i tre år så började Guns dotter Helena Jakobs­son arbeta i butiken 1987. Då flyttade hattarna ut och in flyttade under­kläder, för att några år senare få sällskap av kläder. Sedan dess har kläder och accessoarer varit den huvud­sakliga inriktningen av varor i butiken.

– Jag minns från när jag var liten att mamma satt och hade hattar hemma som hon böjde och formade i önskad modell och hur ångan från kitteln gjorde materialet formbart, säger Guns dotter Helena som driver butiken sedan 2005. 

Skorna flyttar in

Genom åren har först Gun tilldelats kommunens näringslivspris (2004) och Helena har fått ta emot Köpmanspriset två gånger (2009, 2019). Gunns Mode är och har varit en omtyckt modeaffär genom åren. 

– Vi har varit lyhörda genom åren, lyssnat på kundernas önskemål och anpassat sortimentet efter modetrender och efterfrågan, berättar Helena. 

Ett exempel på detta är när Sko-Rönne lades ner och Klippans enda skobutik försvann så öppnade Gunns Mode en skoavdelning i butiken med välkända märken som Tamaris, Rosa Negra, CC Resorts och numera även Skechers.

– Sedan ett par års tid finns det även en liten avdelning för modemedvetna män, herrskjortor från Dahlin by Eberstål och stickade tröjor från FQ1924, förklarar Helena.

Alla i personalen brinner för mode och tillsammans har över 100 år inom branschen.

– Genom att vi är aktiva med att annonsera i Söderåsjournalen och på sociala medier, anordnar tjejkvällar och modevisningar har vi många kunder utanför Klippan. Hos oss hittar ni alltid det senaste modet och allt från topp till tå, säger Helena.

Jubileumsvecka

Den 23-28 oktober firar butiken 65 års-jubileum och måndagens första 10 kunder som handlar för minst 500 kronor får en goodiebag. Som inte det vore nog, varje dag dras det två vinnare av handlande kunder som vinner priser som leverantörer har sponsrat med. 

– Vi har även flera supererbjudande hela veckan som gäller så långt lagret räcker. På fredagen smälls det ballonger med hemliga rabatter, av­slutar Helena.