Söderåsportalen.se

Skrämmande bra för handeln

Vi närmar oss julens högtider med raketfart, men innan dess ska vi fira Halloween och Black Friday. Halloween firas sedan ett par årtionden i Sverige den 31 oktober. Firandet påminner till stor del om gamla tiders påskfirande med utklädda barn som retas med vuxna. Det köps godis, dekorationer och pumpor. Det arrangeras fester som kräver att garderoben behöver förnyas. Skrämmande bra nyheter för dig som butiksägare och näringsidkare. Frosseriet i godis under Halloween är snart i kapp påskhelgen.

Att vi handlar lokalt och stöttar det lokala näringslivet är avgörande om vi har kvar butiker och företag imorgon. Varje köphelg är en vinst för samhället. Handeln är avgörande i arbetet för en hållbar utveckling på ett miljö-, ekonomiskt- och socialt plan.

Handeln är en av näringslivets största arbetsgivare och för många är jobb inom handeln deras första arbetsplats. En företagarvänlig inställning är det rätta för att på sikt skapa nya lokala jobb. Fler och fler inser hur viktigt det är att stödja handeln och jobben i vårt lokalsamhälle. Att stödja lokal handel är att göra något gott. Att handla lokalt innebär i alla fall färre transporter, av såväl människor som gods. Det finns all mening i världen att understryka värdet av gemenskap och värdet av lokal ekonomi och lokala jobb genom att stödja just lokala familjeföretag och entreprenörer.

Bidra till en hållbar framtid genom att handla lokalt!

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare