Rögle-krönikan: UFO och historiska segrar

Sagan om Rögle är flera olika kapitel men ett av de äldsta och mest märkliga historien om Gösta ”Pollenkungen” Carlsson och UFO-landningen den 18 maj 1946. UFO-farkosten finns förevigad som betongmodell i Sibirien­skogen. 

Många som varit på plats när Rögle spelar match har trott att Rögles supportrar kommer från en annan värld. När stämningen är som bäst är luften elektrisk. Människor som aldrig skulle tagit en ton ensam bildar tillsammans en röststark kör. Årets första seriematch var hemmaderby mot Malmö som gav en adrenalinkick och tre sköna poäng. Inte nog med det, några veckor senare tog Rögles tjejer en historisk seger i NDHL-premiären mot Malmö efter en stark vändning i andra perioden. Inte nog med det, det sattes nytt publikrekord när 3852 personer var på plats i Catena arena. Inramningen var något extra. För oss från Klippan betyder det något extra att Ida Elg är en av spelarna i Rögle. Hjärtat dunkar lite extra för spelare från hembygden.

Som Röglesupporter finns det massor av matcher att följa på plats. För säsongskortsinnehavare ingår damlagets matcher och till juniorlagens matcher är det gratis inträde till för alla. Passa på att se morgondagens stjärnor. Följ lagen och spelarna som likt oss på läktaren följer sin dröm. Det är något speciellt som får oss att drömma att det är nu det håller på att hända, når Rögle framgång kommer det att spilla över på oss personligen. Drömmen om framgångar är det som förenar oss på plats. Vi sjunger ut vår längtan och i ”Pollenkungens” anda får vi arenan och hela arenastaden som byggts upp att se ut som ett UFO som sprider ljus där det landat. 

Vi fortsätter drömma om framgång, vinster och unga spelares genombrott. Idag, imorgon och för alltid.

Jens Leandersson, RBK-supporter sedan 1980-talet