Miljösmart byggarval 

Företaget Er Byggare i Klippan har satsat stort på att bli miljö- och klimatneutrala genom att investera i elbilar och servicebussar som körs på el. Fördelen är ett minskat fossilberoende och klimatavtryck. Elbilarna rullar utan servicebehov och laddas på firman där 144 solpaneler sitter monterade på taket och ytterligare 144 solpaneler ska monteras vilket kommer göra Er Byggare självförsörjande, dvs att företaget gör av med lika mycket el som produceras.

– Vi har även sedan flera år tillbaka en egen återvinningsgård där vi källsorterar allt material och byggrester. Det innebär stora miljövinster och mindre transporter. Våra snickare kan lägga tid på sina arbetsplatser i stället, förklarar Fredrik Hjorth.

Snickarglädje och sol

Hos Er Byggare kan kunderna få hjälp med det mesta. Det finns 12 snickare varav 2 är lärlingar samt 4 snickare på kontoret som även är ute och hjälper till då och då.

– Vi tar oss an de flesta typer av projekt som kunderna önskar vilket gör många både speciella och annorlunda. På den senaste tiden har vi även monterat ett antal solcellsanläggningar med material från Solelgrossisten. I samband med takbyten får vi ofta frågan om att även montera solcellsanläggningar, kunden uppskattar när det är en totalentreprenör som tar hand om allt, säger Fredrik.

Förvandlar ditt hem

När du bestämt dig för att bygga om ett eller flera rum och kontaktar Er Byggare, då startar den kreativa processen. 

– Att förverkliga människors drömmar är det bästa som finns. Det som krävs för att vi ska lyckas är att projektet är konkret. Först tittar vi på hur det ser ut idag sen ritar och designar vi ett nytt kök i IKEA:s 3D-program. Vi tar fasta på kundens önskemål, ritar och lämnar offert med fast pris. Det kostar inget extra att vi tittar, ritar och designar ett förslag, berättar Fredrik.

När vi är ute och fotograferar ett kök som Er Byggare ritat, designat och gjort om till en kund så var det tidigare ett 70-tals kök med plastmatta. Kunden önskade ett kök i lantlig stil med klassiskt furu­golv, vilket de också fick! 

– Efter möte på plats där kunden fick komma med sina önskemål, och vi fick lämna tips, kom vi överens om att renovera detta kök. Det viktigaste med ett kök är att få det välplanerat och praktiskt. Vi bidrar med tips, råd och expertkunskap, avslutar Fredrik.