LIF seriesegrare 1963

Dubbelt jubileumsfirande i Ljungbyheds IF

I år är det 60 år sedan Ljungbyheds IF vann sin första serieseger efter sammanslagningen mellan Klosters IF och Ljungbyheds BoIS år 1956 och detta passade man på att fira i klubblokalen. Dagen började med att man åkte till Riseberga kyrkogård och lade en blomma på gravstenarna tillhörande de avlidna spelarna som var med i 1963 års seriesegrande lag.

Därefter samlades de inbjudna spelarna från detta lag tillsammans med LIF:s veterangrupp som firar 10-årsjubileum i år.

LIF:s ordförande Jonas Karlsson berättade om hur LIF:s organisation ser ut idag med många medlemmar med sprudlande aktiviteter i de flesta åldersgrupperna på ungdomssidan, engagerade ledare och spirande optimism inför framtiden.

Initiativtagaren till träffen, Ingemar Harrysson, hälsade sina gamla lagkamrater välkomna och berättade om seriesegern där man avgjorde det hela genom att besegra Vedby IF med 4-2 i sista matchen för säsongen.

Inbjudna var Lennart Wendt, som imponerande nog hade tagit sig hela vägen från sin bostad i Sigtuna, Bo-Arne Carlsson från Bjuv, Bo Samuelsson från Helsingborg och Stig Öhman som redan ingår i veterangruppen. Inbjuden var även L-E Ågren som tyvärr inte hade möjlighet att närvara. LIF:s statistikprofessor Leif Thornberg redovisade statistik över de gamla spelarnas karriärer vilket blev mycket uppskattat.

Veterangruppens t.f. ordförande L-E Nilsson berättade om gruppens verksamhet och det visades film och annan dokumentation.Därefter serverades en härlig pytt-i-panna med tillbehör och dagens festligheter avslutades med att vi tittade på A-lagets avslutande serie­match mot Ilyrien som tyvärr förlorades.

Sammantaget en mycket trevlig eftermiddag och det märktes att de gamla spelarna trivdes och imponerades av vår verksamhet.

Bild från LIFs Vetetangrupps bildarkiv.