Söderåsportalen.se

Konsumentmakt

Du är betydelsefull, kom ihåg det. Du är en del av tillsammans. Tillsammans kan vi förändra världen. Det låter nästan dumt men precis så är det. Varje gång du handlar lokalt i en butik bidrar du till ett bättre lokalsamhälle. Genom att handla i butikerna idag finns de kvar imorgon.

Detsamma gäller evenemang och konserter. Det finns ett uppdämt behov av att träffas och att se på livemusik. Norrehus har arrangerat konserter hela sommaren och det finns ofta plats till fler. Om vi vill ha livemusik gäller det att gå dit när det erbjuds. Att lägga några hundralappar i månaden på livemusik är väl investerade pengar i dig själv. Det finns en hel del forskning kring musikens positiva effekter. Musik vi tycker om stimulerar vårt belöningssystem och ökar bildandet av dopamin. I en tid med ökande problem med psykisk ohälsa och hög stress i samhället gör musikälskare helt rätt när de självmedicinerar med sin favoritmusik. Norrehus med sina konserter är rena rama kurhuset. Vill vi ha en plats att äta, lyssna och uppleva livemusik är det dags att besöka Norrehus. Det är vi som publik som avgör om det finns ett Norrehus i framtiden.

När Ljungbyheds IF, Klippans friidrott och andra föreningar arrangerar aktiviteter för barn är det tack vare eldsjälar och lokala företag som sponsrar. Genom att handla lokalt och i butiker som stöttar föreningslivet gör du en insats för bygden. Din konsumentmakt betyder mycket för hur framtiden ser ut. På samma sätt som vi sopsorterar och åter­vinner behöver vi handla och uppleva lokalt i högre grad. Det är så vi använder vår makt till en bättre lokal framtid.

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare