Välkommen till Klippans nya hjärta

Apotek Hjärtat kan du besöka alla dagar på året och få råd av kunnig personal. Klippans nya apotek ligger under samma tak som Ica Kvantum, praktiskt och tidsbesparande när man vill uträtta fler ärenden på samma gång.

Sedan öppnandet den 16 februari har andelen kunder som hittar in ökat stadigt. Många blir förvånade när de kommer in och träffar både Annika som tidigare jobbade på Apotek Kronan och Jeanette som många känner igen från Lloyds apotek, två lokala profiler som har gemensamt att de jobbat på Klippans två andra apotek.

– Apotek Hjärtat har de bästa öppettiderna för kunderna, kl. 8-20 om var-dagarna och kl. 10-15 om helgerna inklusive röda dagar. Ett bra apotek har hög tillgänglighet, säger Jeanette som är utbildad hudterapeut och kan ge råd om hudens skötsel och hudvårdsprodukter.

Blodtrycksmätning

På Apotek Hjärtat kan du även få ditt blodtryck kontrollerat. I samarbete med Blodtrycksdoktorn kan du mäta ditt blodtryck, personalen på Apotek Hjärtat hjälper dig att komma i gång men sen följer du bara instruktionerna steg för steg. När mätningen är klar får du en medicinsk bedömning av läkare med rekommendation på åtgärd utifrån dina värden. 

– Ett bra apotek är tillgängligt sen är tillgänglighet mer än enbart öppettider. Hög kompetens är viktigt så att allt blir rätt och vår personal ser till medicinerna inte kolliderar med varandra, förklarar apotekschef Jakob Ahfir.

Vaccination

På Apotek Hjärtat kan du även bli vaccinerad mot TBE, vattkoppor, säsongsinfluensa, Hepatit A+B, bältros, stelkramp, difteri och kikhosta om torsdagarna mellan klockan 12-17. Just nu hittar du flera bra produkter som hör våren och sommaren till som till exempel solskydd, myggmedel, hjälp mot orolig mage och plåster av olika slag i butiken. Extra förmånligt är det för studenter och seniorer som har 5% rabatt varje tisdag och onsdag på egenvårdssortimentet.