Knutpunkten i Klippan prisas

Preem i Klippan är en central plats för såväl att tanka sin bil som att handla livsmedel. 

Fredrik Sjöholm som driver stationen började jobba på Preem påsken 2002 och sedan fortsatte han jobba extra under kvällar och helger parallellt med lager­arbete 6-16. Efter ett antal år med dubbeljobb tog Fredrik över som egen vid årsskiftet 2005/2006. Idag har han 6 anställda.

– Jag trivs jättebra på jobbet och vi försöker utvecklas och prova nya saker hela tiden. Nu i sommar är det många som besöker oss för att köpa mjukglass. Vi har kunder utanför Klippans kommungräns som kör inom för att köpa mjukglass, berättar Fredrik.

Årets Tillväxtföretag 2022

När vi besöker Preem byggs det om i butiken och det ska vara helt klart i mitten av maj. Med nya stora fönster och allt i butiken omändrat upplevs butiken som större och ljusare. Fredrik jobbar den här kvällen och kunderna kommer i strid ström. Varje kund får ett personligt bemötande vilket gör att de kommer tillbaka.

– Allt börjar med personalen och bemötandet. Trevlig personal som ger bra service är viktigt liksom att vi har ett bra utbud. Bra läge, ren och fräsch butik och vi annonserar ofta i Söderåsjournalen och engagerar oss i lokalsamhället, säger Fredrik.

Nomineringen till årets tillväxtföretag lyder:

”Bensin & Livs Klippan AB erbjuder ett högt service­utbud och personalens goda bemötande gör att kunden alltid känner sig sedd. Efter många år i branschen känner man sina kunder väl och verksamheten fyller en viktig social funktion som mötesplats för såväl företagare som privat­personer. Företaget har utvecklats på ett utomordentligt sätt och vuxit sig starkt med god lönsamhet.”

– Jättekul att först bli nominerad i både Årets tillväxtföretag och Årets entreprenör. Kändes stort att bli nominerad och uppskattad, ännu större att faktiskt vinna pris som ”Årets tillväxtföretag”, förklarar Fredrik.

Från bensin till mat

Bensinstationer har förändrats från att primärt sälja drivmedel till att främst sälja livs­medel och mat. På Preem flyttade Espresso House in med sitt kaffe förra året, bakom disken gräddas det kanelbullar, croissanter, wienerbröd och andra smarriga fikabröd flera gånger om dagen.

– I höst ska vi byta pumpar och vi hoppas få laddstolpar i höst. Vi har ett utökat freshfoodutbud, mer mat är framtiden liksom fler platser att sitta och äta vid medan bilen laddas, avslutar Fredrik.