70-årsfest i Perstorp

Bygdens ICA-handlare, Ingemar Larsson fyller 70 år och bjuder in sina kunder till fest. Få har ställt upp för bygden likt Ingemar och hans fru Jette.

Ingemar är född och uppvuxen i Billeberga och efter familjen flyttat till Svalöv inleddes ICA-resan med arbete efter skoltid och under lov. Efter en tid på ICA Prima i Helsingborg och sedermera rollen som butikschef. Några år centralt på ICA också blev det innan Ingemar åter längtade ut till butikslivet. På ICA Storköpet i Klippan träffade Ingemar sin blivande kompanjon och tillsammans öppnade de nya All-Livs i Bjuv 1984. Efter 15 år i Bjuv gick ICA-resan vidare till Perstorp och den 1 mars 1999 tog Ingemar över som ägare och ICA-handlare.

Stort hjärta för bygden

Under alla år i Perstorp har Ingemar varit engagerad i föreningslivet, näringslivet och dessutom skapat olika evenemang på ICA Supermarket. Varje fettisdag delas det ut fastlags­bullar till alla boende och personal på äldreboenden i kommunen för att sätta guldkant på deras tillvaro och visa uppskattning. Varje jul bjuds det på jultallrik på lagret och i samarbete med Röda Korset och Lions har ICA supermarket delat ut mat inför jul till familjer som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Ingemar har varit mångårig ordförande i Företagarna och haft ett stort engagemang i Perstorp Rotary Club.

Varje midsommar anordnas det festligheter utanför butiken och grossister säljer varor till kalaspriser. Nu när Ingemar fyller 70 år bjuds det in till fest, via ditt ICA kundkort, den 25 maj. 100 gäster kan anmäla sig i förbutiken. Det kommer att serveras Donnezmacka, Ingemars bakelse och kaffe. Två sittningar under dagen. På tal om Donnez, så har Ingemar ordnat så att de genom åren varit på plats och spelat i butiken flera gånger.
– Jag har alltid försökt gynna samhället och ge tillbaka och gynna lokalt. Jag klipper mig, handlar och går på fotvård och zonterapi i Perstorp. Alltid månat om att hålla låga priser så gott jag kan för kundernas skull. Med 60 medarbetare så är ICA Supermarket en av kommunens större arbetsgivare och med nästan uteslutande personal från Perstorp. Varje år tar vi emot prao-elever från skolorna. Jag försöker hålla igång mitt samhällsengagemang och göra positiva saker även om åldern tar ut sin rätt, säger Ingemar.

Fakta Ingemar Larsson 

Priser genom åren

  • 1992 Årets företagare, Bjuvs kommun
  • 2013 Paul Harris, Rotary i Perstorp
  • 2013 Årets företagare, Perstorps kommun
  • 2016 Årets Perstorpare tillsammans med Jette
  • 2022 Årets Eldsjäl, Perstorps kommun och Landshövdingen

Roligast genom åren 
– Kunderna är det viktigaste jag har. Kundkontakten är ovärderlig och jag har fått många vänner genom åren. Sen är det en fröjd att se mina medarbetare växa och utvecklas.

Glädje privat genom åren
– Min älskade fru Jette som jag varit gift med i 44 år. Tillsammans har vi förverkligat min dröm om att bli ICA-handlare. Tacksam och glad över min familj och att Jette och jag har fått dela både framgångar och motgångar ihop.

Sport
– Jag älskar travsport och tippar varje vecka. Annars är det Rögle och Helsingborgs IF som ligger mig varmt om hjärtat samt Arsenal i Premier League.