Foto: Ahmad Ardity / Pixabay

Bokrea och renässans för bokhandeln

Foto: Ahmad Ardity / Pixabay
Foto: Ahmad Ardity / Pixabay

Den svenska bokrean startade på 1920-talet. Från början var rean ett sätt att tömma lagren på restupplagor för att göra plats åt kommande alster. 

Bokrean har haft sina uppgångar och motgångar men traditionen med bokrea kring sportlovet håller i sig. Ett besök i Klippans bokhandel i samband med bokrean är en klok investering och till fördelaktigt pris dessutom! 

Att läsa är rena hjärngympan. Hjärnan blir starkare av att träna och minnet förbättras. Med regelbunden läsning kan du behålla hjärnans styrka och snabbhet längre upp i åldern. Att läsa skönlitteratur gör dig mer empatisk, du får ta del av andra människors tankar, känslor och liv. Läsning ger även insikt i andra världar och tider. Passa på att investera i en eller flera böcker under bokrean, det tjänar både du och dina barn på. Att vi har en fantastisk bokhandel i Klippan med kulturpristagaren Lasse Månsson som kan hjälpa dig hitta rätt bok!