Söderåsportalen.se

Vi älskar lokal handel

Sveriges mest omtänksamma och kärleksfulla kommun, det måste vara Klippans kommun. Åtminstone när det kommer till att handla, äta och uppleva hemmavid. Vi står inför tuffa tider samtidigt som vi vill behålla våra butiker, fik och andra mötesplatser. Att handla lokalt är att visa kärlek. Att visa kärlek är ett genomgående tema just nu. Du kan sätta upp ert eget kärlekslås, ta foto vid någon av pusshållplatserna runtom i kommunen. Skyltar som uppmanar folk att pussas, ta bilder och lägga ut på sociala medier. Bakom pusshåll­platserna står Adapt Media och Söderåsjournalen. Tanken är att visa att vi tar hand om varandra och älskar lokal handel.

Firandet av kärlek har rötter tillbaka till medeltiden och vårfirandet då unga människor skaffade sig en partner inför sommarens fester. Det klassiska sättet att visa kärlek och omtanke är en bukett blommor, ett smycke, chokladpraliner eller köpa nya underkläder är ett säkert kort. För den som vill ta ut svängarna lite finns det många alternativ. Exempelvis fungerar alltid en Klippancheck.

Att älska lokal handel är enkelt, visa det genom att handla lokalt. Kärlek till hembygden, vår historia och framtid berör alla. En fika, ett lunchbesök eller att handla i någon av butikerna som fortfarande finns kvar betyder mycket på många olika vis. Handla med kärlek – Handla lokalt. 

Daniel Kristensson, ansvarig utgivare