Nytt och gammalt i Knutstorps butik

Äntligen öppnar Knutstorps borg upp för allmänheten! Omgivet av en slående vacker natur och med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1300-talet är Knutstorps borg värt ett besök i sig. 

Idag finns det även en inredningsbutik inne i borgen, i valvet som tidigare fungerat som skafferi och skyddsrum. Butiken drivs av Ida, medan hennes man Claes Adam sköter godset. I butiken hittar du inredning, vintage och presenttips. Här finns även god­saker som honung från gården, delikatesser av olika slag. 

– Tanken är att ha inredningsbutiken i borgen öppen året runt och göra Knutstorp till ett utflyktsmål. Platsen och butiken är en upplevelse värd att besöka ofta. Det mesta som finns i butiken finns i fåtal exemplar vilket gör att sortimentet ändras hela tiden. För mig är det viktigt att det är en rimlig prisnivå, alla ska ha råd att köpa med sig något hem. Alla som besöker butiken ska ha känslan av att vilja komma tillbaka, förklarar Ida.

Knutstorp har bland annat tillhört släkten Brahe och är födelseplats åt den världsberömda astronomen Tycho Brahe som föddes här år 1546. Sedan 1771 tillhör godset familjen Wachtmeister och idag bor Claes Adam och Ida här med sina barn. 

Knutstorps butik har ett noga utvalt sortiment av inredning, presenter och vintage samt lite ätbart med. Du hittar urnor och keramik, saker från Dalarna samt auktions- och loppisföremål. Konsten att blanda nytt och gammalt, återbruka och ta hand om gamla saker gör att butiken passar med borgens historia.

– Det krävs att man tar sig tid och upptäcker allt i butiken. Här finns gott om personliga presenter att ge när man besöker någon, inredning och annat noga utvalt. Butiken är precis som borgen en upplevelse och en unik plats. Planen är att öppna ett café till sommaren och kunna sitta ute och njuta av omgivningen och platsens historia, säger Ida med en blick som redan ligger långt fram i tiden.

Butiken är öppen onsdag-lördag, se ävenpå deras Insta­gram @knutstorpsborg för senaste uppdateringar och öppet­tider. Knutstorps borg är belägen strax utanför Kågeröd i ett vackert naturområde på Söderåsens sydsluttning.