Livemusik som enande kraft – Norrehus levererar

Gitarristen Janne Bark, som spelat in skivor och medverkat på otaliga turnéer med Ulf Lundell, tillsammans med rocklegendaren Dan Hylander från Raj Montana Band ersatte ett insjuknat Torsson på Norrehus. 

Julbordsgästerna och konsertbesökarna fick uppleva en konsert som blev ett oförglömligt minne. Otaliga hits från förr revs av i en avskalad, äkta känsla där musiken och publikkontakten stod i centrum. I dagens digitala tidsålder är livemusik mer nödvändig än någonsin och skapar den ultimata kontakten mellan människor.

Under juldagen bjöd två lokala band på livemusik som fick Norrehus att gunga. Ett av Klippans yngsta band bestående av 13-åringar, Charged, som rockade loss på scen. Huvudbandet Bonafide, med Klippan­pågen Martin Ekelund som basist, gjorde sedan ingen besviken med sin spelning. Bonafide turnerar runt i världen och har bl.a. spelat på Sweden Rock men på juldagen var det på Norrehus scen som de stod på. Att livemusik skapar starkare känslor än streamad musik, det kan alla intyga som besökt Norrehus konserter. Huset ger en speciell
atmosfär och fångar känslan som livemusik skapar.

Norrehus är en viktig musikscen i Nordvästra Skåne. Evenemangen som ger betydelsefulla kulturinsatser bidrar till såväl folkbildbildning som konsertarrangör.