Foto: Holger Fährmann/Pixabay

Kärlekslås i Klippan

Foto: Holger Fährmann/Pixabay
Foto: Holger Fährmann/Pixabay

Att fästa kärlekslås och föreviga sin kärlek har kommit till Klippan. 

I februari 2009 sattes det första kärlekslåset upp på Västerbron i Stockholm. Historiskt sett kom kärlekslås från Kina. Vid
kinesiska giftermål gifter sig ofta par i vakttorn på den kinesiska muren för att sedan fästa ett lås och kasta ner nyckeln i avgrunden. Den första gången symboliska lås förekom i Europa tros ha varit i Florens på 1960-talet. Kärlekslås i dagens bemärkelse såg sitt ljus i Moskva på 1990-talet där kärlekspar satte upp lås på Luzhkovbron. Önskan om evig kärlek symboliseras av ett lås i metall och att låsa ihop två personer vid en bro av metall är hårt och beständigt. Nu har kärlekslås kommit till Klippan för alla som vill manifestera sin kärlek. Köp ert personliga hänglås och sätt upp på staketet mittemot biblioteket.