Beatles och Bluegrass i Klippan

Två uppskattade och helt fantastiska konserter i Sågenhuset lockade hundratals besökare. 

Först var det Klippans musikkår som tolkade Beatles med Mats Pettersson som konferencier. Vi fick höra otaliga klassiker samtidigt som Mats Pettersson i mellansnacket vävde ihop livet i Klippan med Liverpool mellan åren 1960 och 1970 till att sväva i väg och berätta vad en korv kostade på Pålles gatukök på den tiden. Musikkårens tolkning av Beatles föll publiken i smaken och alla hoppas på ytterligare en konsert.

Happy Heartaches bjöd på nästa konsert när de med sin bluegrasscountry med rötter i den amerikanska söderns folkmusik samt irländsk och brittisk folkmusik, ihop med gospel och blues fick hela Sågenhuset att gunga. I sitt första nummer hade de dessutom hjälp på scen av Musikskolans elever. Musiken var både fartfylld och känslig med harmonisk stämsång när vi fick en tur till USA:s musikaliska rötter.