Coloramas inredningsexperter

Hur ska ditt hem se ut i höst?

Inredningstrender kommer och går, men känslan för att se det vackra i vardagen och inreda ditt hem med dina favoritdetaljer, det består.

Låt ditt hem spegla vem du är i höst. Trenden är att mixa person­liga föremål med nya detaljer – minnen från sommaren ger hemmet en personlig prägel tillsammans med moderna, asymmetriska skålar och kuddar med målade motiv.

Hos Niklas Ahlin på Ahlins möbler finns allt till ditt hem, stort showroom och med möjligheter att beställa hem.
– Höstens inredningstrend är marmor och att inreda hållbart. Det ska vara stilrent och tidlöst med koppling till skogen och naturen utanför fönstret. Vi ser trä i både möbler och inredningsdetaljer, det ska gärna matchas varmt trä med kall marmor och beige stilrena nyanser runt omkring. Möblerna är runda med bubbliga former matchade med trendigt trä och mer kall marmor för en rätt balans i rummet. Naturfärger kan inte bli fel om du letar efter en bra färg att inreda ditt hem med inför hösten, fördelen att de är relativt enkla att inreda med, säger Niklas.

Det ska även vara retro och brunt i höst. Trenden med hållbarhet och miljö håller i sig långt bortom hösten.

Coloramas inredningsexperter
Coloramas inredningsexperter kan hjälpa dig att välja rätt färg och tapet.

Färg och tapet

I höst ska det fortsatt vara tapeter med naturmotiv som blommiga mönster, drömska motiv och härliga kulörer. Coloramas inredningsexperter kan hjälpa dig att välja rätt färg och tapet till ditt hem.
– Det har kommit in nya kollektioner med tapeter. I höst är det mycket jordnära, storblommigt och växtlighet som dominerar. Tänk bara på att färgschemat måste matcha resten av huset. När det kommer till att inreda då är tapeter en av de viktigaste delarna av inredningen. De ger ett unikt utseende och känsla till ditt rum och dina väggar. Ett av de bästa sätten att lägga till personlighet i ett rum, är genom accentväggar. En accentvägg är en liten del av väggen som har målats annorlunda än resten av väggen. Du kan också prova att kombinera två eller tre mönster för att skapa ett unikt utseende, säger Veronica Paulsson.

En annan stor trend i höst är hållbarhet och behovet av att pausa i den så ofta hektiska vardagen. Även viljan att bevara det som är tidstypiskt är stort, husets byggnadsår och dess tid ska gärna framhävas och bevaras.