Eldsjälen Ingemar prisades

Onsdagen den 1 juni bjöds skånska vardagshjältar in till middagsbuffé med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. De inbjudna hade nominerats av kommunledningarna i Skåne.

– Min tanke är att bjuda in personer som gör en stor insats för sina kommuner eller för länet, och som inte brukar uppmärksammas med den här typen av arrangemang, berättar Anneli Hulthén som inspirerats av Kungens Sverigemiddag och velat göra en regional variant.

Anneli Hulthén hade bett kommunledningarna om förslag på ”vardagshjältar som har gjort en extra utmärkande insats inom det sociala området, kultur, utbildning eller föreningsliv”. Från Klippan blev Jan Berg och Ronny Olesen inbjudna och från Perstorp blev Rolf Jansson och Ingemar Larsson kommunens vardagshjältar.

Eldsjäl och vardagshjälte

Ica handlaren Ingemar Larsson, Perstorps kommun, är en viktig del av Perstorp och hans butik är en samlingspunkt för ortens invånare och han har utöver detta ett väldigt stort engagemang för orten och dess invånare. Ingemar är förstås stolt över utmärkelsen.
– Jag vill tacka Ulf och Torgny för nomineringen och att jag fick motta priset av landshövding Anneli Hulthén. Det är alltid roligt att få ett pris för sitt yrke. Det blir jag aldrig för gammal för, säger Ingemar.

Under många år har Ingemar gett tillbaka till samhället och ordnat festligheter i vardagen. När Ingemar firar 38 år som ICA-handlare fredagen den 26 augusti kommer P-stringz och spelar. Tidigare hette de Perstorps gitarrsträngar och de spelade första gången på ICA när Jette, Ingemars fru, fyllde jämt.

Festligheter

Varje år på fettisdagen åker Ingemar personligen ut och bjuder på fastlagsbullar på kommunens äldreboenden, både till de boende och personalen, för att sätta guldkant på tillvaron. I ICA-butiken brukar det stå riktiga konditorer från Sjöstrands och göra fastlagsbullar. På lagret bjuds kunderna på kaffe och fastlagsbulle, tyvärr inte de
senaste två åren på grund av pandemin.
– När det är midsommar och jul, kan mina kunder som har svårt att få matkassen att räcka till, ansöka till butiken om hjälp. Tidigare har Lions Perstorp stöttat familjer i nöd, numera har Röda Korset Perstorp stöttat tillsammans med att Jette och jag privat skänkt ICA presentkort, berättar Ingemar.

Ingemar och Jette hjälper även till att stötta föreningslivet i Perstorp. PBIK, Perstorps ryttarförening och inte minst Perstorp Rotary­klubb ligger Ingemar varmt om hjärtat. Med ett stort hjärta och stort
engagemang för bygden bidrar Ingemar till att göra Perstorp lite bättre och ser till att bjuda på välbesökta evenemang med musik, underhållning och mat för kommunens invånare i och utanför sin butik.