Ljungbyheds IF ordnar knatteturnering

Sedan 1980 har det arrangerats knatteturnering som avslutas i Ljungbyhed efter speldagar hos samtliga deltagande föreningar. 

Tommy Scott i Ljungbyhed startade traditionen som fortfarande lever vidare och som avslutas på Ljungavallen som ett stort evene­mang med hemligt uppträdande av någon artist, inmarsch för samtliga lag och alla får pris vid avslutningen.
– Fotbollen är en enda stor familjefest, både för barnen och föräldrarna som hjälper till. Alla hjälper till ideellt i varje förening och barnen får nya kompisar och föräldrarna lär känna varandra vid sidan av planen, berättar Jenny Brådd från Ljungbyheds IF.

Glädjen över att spela fotboll och vara med kompisar är det som förenar spelarna från de olika lagen. Det är knattar i åldern 6-8 år som spelar och i år är det två rena flicklag med, ett från Ljungbyhed och ett från Vedby/Rönne. Arrangörsklubben Ljungbyheds IF har ökat antal barn och ungdomar som spelar fotboll vilket är ett resultat av rekrytering av ledare och ökad synlighet i skolorna.

Knatteturnering

  • Klippan, 21 maj
  • Åstorp, 4 juni
  • Röstånga, 18 juni
  • Kopparmöllan, 20 augusti
  • Eket, 28 augusti
  • Vedby/Rönne, 3 september
  • Ljungbyhed, 17 september