Lions besökte Dymöllans ålrökeri

Lions Klippan hade månadsmöte vid Dymöllans ålrökeri där Sisse Sejrbo berättade om Dymöllans historia och verksamhet samt om den mytomspunna ålen. 

Efteråt blev det en rundvisning i lokalerna och ålbassängerna visades upp innan Anders Jönsson tog över och berättade om deras hjälpsändning till Ukraina. Det som startade som ett projekt på Dymöllan växte snabbt till att omfatta både privatpersoner och andra företag som ville bidra.
– Vi fick kontakt med ett polskt företag, Caritas, motsvarande Röda korset. De ville ha pengar, inte förnödenheter, så vi gick förbi dem och löste det själva med egna kontakter. Företagen ordnade massor av förnödenheter. Segragymnasiet lånade ut en buss och Roy Hansson ställde upp med trailer och chaufför, berättade Anders.

Anders berättade vidare om hur det var oorganiserat när de kom fram och hur 56 000 flyktingar var samlade i ett köpcenter som fungerade som transitboende.
– Äldre, skadade, gråtande barn gjorde att jag inte klarade av att vara kvar där inne. Vi hittade en volontär som delade ut mat och där vi lastade av maten och det var där gjorde det mest nytta, fortsatte Anders.

Tillsammans är vi starka i Klippan, kan åstadkomma mycket ihop. Det visade sig när det samordnades hjälp till Ukraina. Ronny Andersson från Lions fyllde i och berättade om hur Lions arbetar med att hjälpa och systerorganisationerna gör saker tillsammans.

Det finns en värld i nöd och omtänksamma medlemmar i Lions gör stora insatser för att på olika sätt bidra till att mildra konse­kvenserna för de drabbade flyktingarna. I Klippan med omnejd ställde både företag och privatpersoner upp av samma anledning, det starka civil­samhället visade sig från sin bästa sida.