Eldsjälar på Allétorget

Den sista lördagen i månaden från klockan 21 står Christina Persson med vänner och grillar på Allétorget i Klippan. Hon har väckt liv i ”bullgrillen” som Andreaskyrkan drev under många år.

– Jag har tidigare levt ett destruktivt liv och bullgrillen var för mig en räddning och nu vill jag ge tillbaka. Jag vill sträcka ut min hand och skapa gemenskap i samhället. Ingen ska behöva sitta ensam utan alla är välkomna förbi för att äta en grillad korv, dricka en kopp kaffe och prata lite med oss, säger Christina.

På samma sätt som bullgrillen bjöd på fika under sena nätter till förbipasserande gör Eldsjälar med Christina Persson i spetsen samma sak. En plats, en oas, för de som vill bli lyssnad på och sedd.
– Vi har haft många besökare sedan starten i november och det är alla möjliga människor som hittat hit. Det finns en medmänsklig värme i Klippan med alla människor som sponsrar och hjälper till, avslutar Christina.

Alla är välkomna att äta en grillad korv, dricka en kopp kaffe. Ung som gammal, Eldsjälar finns på plats mellan 21:00 – 00:00 på Allétorget i Klippan sista lördagen i månaden.