Nytänk blandat med skånsk tradition

Klippanföretaget Er Byggare har fullt upp för tillfället. Faktiskt har de så mycket jobb att anbudsdelen är satt på paus och att personalen på kontoret är ute och arbetar som snickare istället. 

Berget av jobb växte under Coronapandemin och för att kunna leverera det företaget lovat har bland annat Fredrik Hjorth fått ta på sig snickarkläderna igen. Fredrik fokuserar på ett speciellt husbygge i Torekov som arkitekt Johan Sundberg ritat. Huset är i sibirisk lärkträ men det som sticker ut rejält är de två fasaderna på innergården som är helt i glas. Det största skjutpartiet av glas sitter i köket, är 13 m² stort och väger 800 kg.
– Huset har specialhyvlad sibirisk lärk till fasad och svåra konstruktionslösningar med mycket glaspartier. Alla fönster och dörrar går hela vägen från golv till tak, förklarar Fredrik.

Trots det moderna utseendet knyter det här huset faktiskt an till gammal skånsk tradition på flera olika sätt som snickeridetaljerna eller lockpanelen på fasaden. Två av Er Byggares snickare
kommer att jobba heltid med huset varav Fredrik Hjorth själv är den ena.

Roliga jobb söker snickare

Er Byggare letar ständigt efter nya talanger som är intresserade av roliga och utmanande jobb där du som snickare får använda din kunskap och tänka själv. Som snickare hos Er Byggare är inget jobb det andra likt och att kunna bygga och förslå lösningar och fixa till det mesta åt kunden är en grundförutsättning. Detsamma gäller att du måste vara skicklig och noggrann.

Arkitektbyrån Johan Sundberg Arkitektur har skapat ett hus av trä och glas där saker som fönstrens storlek, snygga linjer kring möte mot marken och takets möte med väggar kräver snickare som kan få ihop helheten så att alla delar är omhändertagna. Ett roligt men utmanande jobb. Roliga jobb, likt detta, söker duktiga snickare!