Norrehus öppnar upp igen!

Den 8 februari öppnar Norrehus upp restaurangen igen, lite annorlunda, med ny personal och mer att välja på. 

Det blir lunchservering med varm mat, fast buffén ersätts med bordsservering och mer plats för trevliga sittytor, mer luft och ombonad miljö.
– Det kommer att bli helt nytt, men ändå samma Norrehuskänsla, där jag och Isabell kommer att finnas med i bakgrunden och stå för den varma matlagningen. Det nya står Marica och Emilia för som kommer att erbjuda fräscha mackor och baguetter, sallad, soppa och annat gott, säger Anna-Karin Liljedahl.

Nytt i restaurangen

Två nya men kända ansikten kommer att synas på Norrehus, Marica Persson och dottern Emilia, som båda tidigare jobbat på Ljungbyheds konditori. De kommer att stå för allt från de klassiska bakverken till husmanskost eller matiga mackor med delikata fyllningar, smörgåstårtor, mustigt god soppa, laxtallrik eller varför inte en magiskt god bit paj med tillbehör.
– Efter 16 år på Ljungbyheds Konditori och dessförinnan ett antal år på Spångens gästgiveri hos Leif och Thomas kände jag att det skulle vara roligt med något nytt som ändå kombinerar mat och bakning. Norrehus är en speciell restaurang och ett fantastiskt hus. Vi vill att alla gäster känner sig välkomna och vill stanna kvar länge för att både äta och fika, givetvis kommer det finnas alternativ till de som vill ha något gott på språng, förklarar Marica.

Oavsett om du är sugen på lunch eller något annat så finns det att välja mellan på Norre­hus. 
– Är du inte sugen på lunch utan hellre vill ha en matig smörgås med delikata fyllningar eller en bit smörgåstårta eller varför inte en magiskt god bit paj med tillbehör så ska vi erbjuda det. Vi ska även erbjuda kakor och bakverk som har pricken över i:et, säger Emilia som kommer att stå i kassan samt servera.

En nyhet är att det kommer att erbjudas catering av smörgåstårtor, vanliga tårtor och motiv­tårtor. Mat och bakverk för festliga tillfällen.
– Tårtor ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som du kan beställa till er fest, dop eller liknande, säger Marica.

Norrehus kommer att vara öppet tisdag till lördag, med förlängda öppettider för dig som vill komma in och fika eller bara är sötsugen.

Upplevelser

Mat och go fika i all ära, Norrehus är minst lika känt för uppträdanden, konserter som ger upplevelser ut­över det vanliga. Martin Svenssons standup-kvällar återkommer så fort det är möjligt liksom inom- och utom­huskonserter.
– Vi har planerat in sommarkonserter i trädgården som vi hoppas de går att genomföra. Vi vill bjuda på upplevelser där livemusiken och inramningen ger dig en suggestiv och dramatisk känsloresa, avslutar Anna-Karin.